Načelnik Ajnadžić razgovarao sa članovima Savjeta MZ „Soukbunar“

Nastavljajući svoju praksu redovnog sastajanja i razgovora sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica iz Centra, a kako bi se bolje upoznao o rezultatima rada općinske administracije na terenu, te aktuelnim potrebama i zahtjevima građana, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je održao sastanak sa predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice „Soukbunar“ sa kojima je razgovarao o realizaciji projekata na ovom dijelu općine Centar.

Sastanak sa načelnikom u MZ ''Soukbunar'' je otvorio predsjednik Savjeta Eso Tucaković koji je kazao da je saradnja ovog savjeta sa općinskim službama izuzetno dobra, te da očekuju da se ova dobra praksa nastavi i u budućnosti.

 

–Prioritet u realizaciji za nas su projekti komunalne infrastrukture, i to prije svega rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, sanacija ulica, te sanacija i monitoring klizišta. Općina Centar je zaista mnogo uradila na ovom mjesnom području, ali mnogo toga još treba da se uradi, a mi se iskreno nadamo da ćemo sarađivati na svim poljima koja se tiču potreba lokalnog stanovništva, kazao je Tucaković.

 

Načelnik Ajnadžić naglasio je da je Općina Centar uvijek imala razumijevanja kada je u pitanju pomoć sugrađanima u rješavanju njihovih problema i da će učiniti maksimalne napore kako bi se riješili aktuelni problemi koje su članovi Savjeta iznijeli tokom sastanka.

 

-Općina Centar je uložila više od 6 miliona KM za sanaciju klizišta na području Soukbunara. Zavod za izgradnju KS provodi monitornig saniranih klizišta kako bi se mogla procijeniti uspješnost izvedenih radova. Nakon što monitornig bude okončan moći ćemo razgovarati o prostorno-planskoj dokumentaciji za ovaj prostor. Iako budžet još uvijek nije usvojen, općinska administracija priprema projekte čija realizacija je planirana za ovu godinu. Planiramo nastaviti sanaciju klizišta, a sanacija saobraćajnica i vodovodne i kanalizacione mreže u najvećoj mjeri zavisi od spremnosti Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. U ovoj godini nastavljamo sa uređenjem zelene površine na mjestu nekadašnjeg vodovodnog rezervoara na Soukbunaru, istakao je Ajnadžić.

 

Sastanku su također prisustvovali predstavnici općinskih službi Vahid Bećirević, Zakira Šero, Anira Dedović, Amra Dževlan-Mioković i Đenita Bogunić-Kešelj te savjetnik općinskog načelnika Bećir Sirovina.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti