Završni razgovori o bratimljenju Općine Centar i Opštine Centar Skoplje

Delegacija Općine Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem posjetila je Skoplje, odnosno opštinu Centar. Bila je ovo uzvratna posjeta delegacije Općine Centar gdje su vođeni završni razgovori o bratimljenju ove dvije lokalne zajednice, ali i razmjeni iskustava i saradnji na zajedničkim projektima sa kojima će se aplicirati prema sredstvima iz fondova Evropske unije.

Načelnik Ajnadžić je istakao kako Opština Centar iz Makedonije ima niz odlično uređenih oblasti, a ta iskustva bi se mogla primijeniti i u centralnoj sarajevskoj Općini.

 

-Opština Centar je na odličan način uredila sistem parkiranja i generalno stanja saobraćaja u mirovanju. Poznato je da u Centru imamo određenih problema sa parkiranjem i vjerujem da će nam iskustva naših domaćina dobro doći u nastojanjima da uredimo ovu oblast. Ovo je početak, nadam se, duge i uspješne saradnje na mnogim poljima u interesu naših građana. Siguran sam da obje strane imaju mnogo za ponuditi u razmjenu. U budućnosti bismo zajedno mogli osmisliti načine i projekte za sredstva pristupnih fondova Evropske unije koje ćemo moći implementirati, naglasio je Ajnadžić.

 

Gradonačelnik Opštine Centar Saša Bogdanović je kazao da je Općina Centar druga lokalna zajednica sa kojom je pokrenuta procedura bratimljenja.

 

-Nakon što je delegacija naše Opštine boravila u Sarajevu sada je organizovana uzvratna posjeta. Jako smo zainteresovani za saradnju sa Općinom Centar. Tokom boravka u Sarajevu vidjeli smo područja u kojima je ova lokalna zajednica zaista napredovala i vjerujem da od bratimljenja naših lokalnih zajednica najviše koristi mogu imati građani. Sva dobra iskustva možemo međusobno dijeliti i na taj način ubrzati progres naših lokalnih zajednica, naglasio je Bogdanović.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti