Takmičenje osnovaca sa Centra u horskom pjevanju

U prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) u srijedu, 13. marta 2019. godine održano je takmičenje osnovaca iz horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju. Učestvovali su horovi učenika iz pet osnovnih škola sa Centra.
Takmičenje osnovaca sa Centra u horskom pjevanju

Hor Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ je izveo kompoziciju „Vois Sur Ton Chemin“, dok su učenici OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ izveli himnu ove škole. Hor iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ je otpjevao kompoziciju „Mojoj dragoj BiH“, dok je zbor iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra izveo numeru „Nek svud ljubav sja“. Na kraju takmičenja su se predstavili učenici Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ sa numerom „Sarajevo grade ljubavi“.

 

Komisija koja je ocjenjivala najbolje nastupe u sastavu Željka Andrić, profesorica hora i dirigovanja, Medina Turković, profesorica solfeđa i Irhad Kuduz, profesor gitare nakon vijećanja su odlučili da je najbolji nastup imao hor iz Osnovne škole “Silvije Strahimir Kranjčević“, drugo mjesto je osvojila škola „Safvet-beg Bašagić“ a treće zbor iz OŠ „Katoličkog školskog centra“.

 

Na kraju takmičenja pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić je u ime Općine Centar, koja je organizator takmičenja, uručila najboljima diplome, dok će obezbijeđene novčane nagrade biti uplaćene na račune osnovnih škola. Za prvo mjesto novčana nagrada iznosi 300 KM, za drugo 200 KM, dok je za trećeplasirane obezbijeđeno 100 KM. Uplaćena sredstva će biti iskorištena za unapređenje rada hora/zbora škole. Održano takmičenje je u skladu sa Kalendarom takmičenja školske 2018/2019. godine koje je dostavilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti