Načelnik Ajnadžić podržao akciju „Očistimo Sarajevo za jedan dan“

Akcija čišćenja pod nazivom „Očistimo Sarajevo za jedan dan“ započela je danas u 11 sati na nekoliko lokacija u Sarajevu. Inicijator ideje je profesorica Druge gimnazije u Sarajevu Aida Sejdić-Melezović, a akciji se pridružio i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

Ideja organizatora je da se što više građana uključi u ovu veliku akciju kako bi što veći dio grada bio očišćen tokom dana i smeće sa sarajevskih ulica i parkova što prije uklonilo.

 

Akcija je počela okupljanjem građana na nekoliko lokacija, a osim njih pridružili su se i učenici Druge gimnazije Sarajevo i Gimnazije Obala, te Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ koje je stavilo svoje resurse na raspolaganje, a po okončanju akcije će se pobrinuti za odvoz prikupljenog otpada.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar uložiti maksimalne napore kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život.

 

-Želimo da nam grad bude čist i u tom smislu spremni smo u punom kapacitetu podržavati projekte koji za cilj imaju kvalitetnije i efikasnije održavanje čistoće. U proteklom periodu realiziran je veliki broj ekoloških akcija u organizaciji Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar u kojima su učestvovali članovi štabova civilne zaštite mjesnih zajednica, učenici osnovnih i srednjih škola, radnici KJKP „Park“ i svi drugi zainteresirani građani. U povodu Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. aprila u više od 150 zemalja širom svijeta, na području općine Centar će i ove godine biti provedena velika ekološka akcija čišćenja i ozelenjavanja javnih površina, a koristim priliku da pozovem i organizatora ove ekološke akcije da nam se pridruži, poručio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti