Općina Centar nastavlja podržavati rad Muzeja „Alija Izetbegović“

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je direktora Javne ustanove Muzej „Alija Izetbegović“ Adnana Žišku sa kojim je razgovarao o nastavku uspješne saradnje i podrške u radu jednom od značajnijih muzeja u Sarajevu.

Direktor Žiško je izrazio zahvalnost načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću na podršci koju Općina Centar pruža Muzeju za realizaciju planiranih projekata.

 

-Planirali smo u ovoj godini izdavanje knjiga prvog predsjednika nezavisne RBiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića. Također, imamo ideju da na području ove lokalne zajednice realizujemo radionicu pod nazivom „Deset stećaka“. Radionica u trajanju od deset dana bi se realizovala u parku pored Druge gimnazije, a pod vodstvom akademskog kipara Samira Sućeske sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Iskreno se nadamo da će nam Općina Centar kao i nebrojeno puta do sada pomoći u realizaciji planiranih aktivnosti, pojasnio je Žiško.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da, s obzirom na poštovanje lika i djela prvog predsjednika nezavisne RBiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića, te uvažavajući rad i značaj ove institucije, izvršna i zakonodavna vlast Općine Centar su spremni, u skladu sa mogućnostima, nastaviti finansijski pomagati projekte koje realizuje ovaj muzej.

 

Između ostalog na sastanku je razgovarano i o ustupanju na korištenje prostorija foto galerije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) za potrebe Javne ustanove Muzej „Alija Izetbegović“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti