Vijesti

31.12.2019.
Ajnadžić i Karačić čestitali Novu godinu
Povodom Nove godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju svim građanima u svoje lično, i u ime Općine i Općinskog vijeća Centar, čestitke sa željom da 2020. godinu provedu sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i prosperitetu.
31.12.2019.
Općina Centar obezbijedila dodatna sredstva za završetak postavljanja nove fasade na objektu OŠ „Musa Ćazim Ćatić“
U ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 60.000 KM za završetak radova na novoj fasadi na objektu Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“.
31.12.2019.
Potpisan ugovor o kupoprodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u Hastahani
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u ime prodavca i guverner Centralne banke BiH dr. Senad Softić, u ime kupca, potpisali su ugovor o kupoprodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta na lokalitetu parka Hastahana na Marijin dvoru (Park prof. dr. Nijaza Durakovića).
30.12.2019.
Općina Centar i Grad Sarajevo zajedno u projektu podrške radu Roditeljske kuće na Jezeru
Danas je u prostorijama Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora o partnerstvu u projektu podrške radu Roditeljske kuće na Jezeru. U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, njegova pomoćnica za lokalnu samoupravu i razvoj grada Dragana Solaković.
30.12.2019.
Okončano uređenje mosta „Festina lente - Požuri polako“
Po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje u proteklom periodu pokrenula je aktivnosti na uređenju mosta „Festina lente - Požuri polako“ kod Akademije likovnih umjetnosti, simbolu Sarajeva, u čiju izgradnju je ova lokalna zajednica uložila gotovo dva miliona konvertibilnih maraka.
30.12.2019.
Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 45 porodilja iz Centra
Nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u petak, 27. decembra 2019. godine Služba za finansije, privredu i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar obavila je finansijske uplate ovih pomoći na bankovne račune za 45 porodilja iz Centra.
30.12.2019.
Uručena urbanistička saglasnost za izgradnju objekta Al Jazeere na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uručio je direktoru Al Jazeere Balkans Tariku Đođiću u subotu 28. decembra 2019. godine urbanističku saglasnost za izgradnju poslovnog objekta ove medijske kompanije.
30.12.2019.
Završeno uređenje Ulice Magribija na Marijin dvoru
Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama koje vladaju u ovo doba godine radnici građevinske firme „Grakop“ su uspjeli okončati radove na asfaltiranju Ulice Magribija koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Marijin dvor“.
27.12.2019.
Održano predavanje o primjeni oralne higijene za djecu Osnovne škole „Nafija Sarajlić“
U organizaciji Zdravstvenog savjeta Općinskog vijeća Općine Centar danas je za učenike drugog razreda Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ održano predavanje o primjeni oralne higijene, te njenom uticaju na zdravlje.
27.12.2019.
Općina Centar i Grad Sarajevo zajedno u projektu podrške radu Roditeljske kuće na Jezeru
U ponedjeljak 30. decembra 2019. godine u prostorijama Općine Centar biće upriličeno potpisivanje ugovora o partnerstvu u projektu podrške radu Roditeljske kuće na Jezeru.
27.12.2019.
Danas završetak radova na realizaciji četvrte faze sanacije Ulice Armije RBiH na Kromolju
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka danas su započeli sa postavljanjem završnog sloja asfalta na dijelu Ulice Armije RBiH na Kromolju, a završetak asfaltiranja ovog dijela pomenute saobraćajnice bi trebao biti tokom dana, čime bi bila završena četvrta faza ovog projekta.
27.12.2019.
Do otvaranja asfaltnih baza
Općina zahtijeva od investitora i izvođača da Kranjčevićevu dovedu u funkcionalno stanje
Zbog sve većeg interesa javnosti i brojnih upita građana upućenih načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću ovim putem obavještavamo stanovnike o toku realizacije projekta na potpunoj rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, ali i obnovi asfaltnog kolovoza i trotoara u Kranjčevićevoj ulici kao vitalnoj gradskoj saobraćajnici.
27.12.2019.
Tradicionalno druženje sa penzionisanim uposlenicima Općine Centar
Načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je danas za 89 penzionisanih uposlenika Općine upriličio tradicionalni prijem na kojem su također prisustvovali i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i njen zamjenik Mustafa Mulić.
27.12.2019.
Povrijeđenog petogodišnjaka u saobraćajnoj nesreći posjetio načelnik Ajnadžić
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 27. decembra 2019. godine zajedno sa saradnicima i vijećnikom Velijom Katicom posjetio porodicu Brkanić koja stanuje na području Mjesne zajednice „Koševo II“.
26.12.2019.
Općina Centar pomaže obnovu kapela na gradskom groblju Bare
U Općini Centar upriličeno je potpisivanje ugovora o realizaciji granta za adaptaciju i opremanje kapela na gradskom groblju Bare.
26.12.2019.
U januaru besplatno klizanje za osnovce
Kako je ranije najavljeno, početkom nove 2020. godine Općina Centar Sarajevo obezbijedila je besplatno klizanje, u okviru Sarajevo Holiday Marketa na lokalitetu Hastahana, za učenike osnovnih škola koje se nalaze na njenom području.
26.12.2019.
Za nabavku instrumenata Osnovnoj muzičkoj školi „Mladen Pozajić“ dodijeljeno 7.300 KM
Učenici Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“ zajedno sa direktorom Mustafom Mujbegovićem posjetili su u četvrtak, 26. decembra 2019. godine Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima.
25.12.2019.
Radovi u Ulici Čobanija se odvijaju planiranom dinamikom
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima obišao gradilište u Ulici Čobanija gdje su u toku radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice.
25.12.2019.
Čestitka i donacija Općine Centar povodom katoličkog Božića
U povodu velikog katoličkog praznika Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
25.12.2019.
Postavljene svlačionice na teniskim i pomoćnim nogometnim terenima na Koševu
Uprava Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, koja u ime Općine Centar kao vlasnika i svog osnivača upravlja teniskim i pomoćnim nogometnim terenima stadiona na Koševu, uspjela je okončati proceduru javne nabavke za nove kontejnere koji će služiti kao svlačionice.