Načelnik Mandić uručio ključeve stana demobilisanom borcu

Demobilisani borac Elvir Gluhić i Koordinacioni odbor boračkih organizacija obratili su se Komisiji za poslove iz stambene oblasti sa zahtjevom za rješavanje stambenog pitanja ovog nekadanjeg pripadnika Armije RBiH.

 Elvir nema riješeno stambeno pitanje, a odgovarajući na zahtjev općinski načelnik Srđan Mandić je donio Rješenje prema kojem se ovom ratnom veteranu dodjeljuje stan na privremeno korištenje.

Tim povodom u Općini Centar je upriličen sastanak na kojem su u prisustvu rukovodstva Vijeća i vijećnika, članova komisija Općinskog vijeća i boračkih organizacija Elviru uručeni ključevi stana.

Načelnik Mandić je naglasio da je ovo minimum koji Općina Centar može uraditi.

-Nikada nećemo moći vratiti Elviru ono što je zajedno sa svojim saborcima uradio za našu domovinu. Naći ćemo način da što više ljudi poput Elvira dobije ono što zaslužuje. Zajedno sa boračkim organizacijama i Komisijom za poslove iz stambene oblasti, pokušavamo staviti neke stvari na svoje mjesto i dati svima što im pripada, istakao je načelnik Mandić.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo, koji je ujedno i član Komisije za poslove iz stambene oblasti Elviru je poželio dobro zdravlje i naglasio da će se zajedno sa ostalim članovima angažovati na rješavanju ovakvih problema.

 Dennis Challenger, predsjednik Komisije za poslove iz stambene oblasti je kazao da je započeta procedura za izmjene i dopune Odluke o zakupu stanova.

-Želimo da napravimo stepenovanje kategorija koje nisu u mogućnosti da plaćaju zakup. U narednom periodu uključit ćemo Općinsko vijeće, sva radna tijela vijeća i kabinet načelnika da se nađe najbolje rješenje za ovu problematiku, istakao je Challenger.

Elvir se zahvalio Općini Centar, načelniku Mandiću i Općinskom vijeću.

-Ostao sam bez teksta kad sam dobio obavijest da je moja molba prihvaćena. Hvala svima i ovo znači mnogo za moju porodicu i mene, kazao je Elvir.

 Uručenju ključeva prisustvovali su predsjednica Komisije za boračka pitanja Suada Pašić i Nedžad Škrijelj predsjednik Koordinacionog odbora boračkih organizacija, te općinski vijećnici Velija Katica, Đenan Mulić, Samir Fazlić i Aida Koluder-Agić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti