Općina Centar podržala Sportsko udruženje slijepih i slabovidnih KS

Predsjednica Sportskog udruženja slijepih i slabovidnih KS Ivana Bojić i sekretar Zoran Đukić posjetili su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.

 

Predstavnici ovog sportskog društva su se obratili Općini Centar sa molbom za dodjelu sredstava za organizovanje sportskih aktivnosti, a povodom 73. godišnjice bavljenja sportom slijepih i slabovidnih u BiH.

Uvažavajući značaj i aktivnosti koje provodi Općina Centar će Sportsko udruženje slijepih i slabovidnih KS podržati sa pet hiljada maraka.

Načelnik Mandić je prilikom uručenja zaključka o isplati sredstava iskazao podršku ovom sportskom društvu.

-Prije svega želim da se zahvalim Sportskom udruženju slijepih i slabovidnih KS na svemu što rade. Mi ćemo podržati, u skladu sa mogućnostima, aktivnosti koje su planirane, kazao je načelnik Mandić.

Sredstva koja je izdvojila Općina Centar će između ostalog biti upotrijebljena za organizaciju turnira „Kenan Kudus“ i takmičenje učenika osnovnih škola u pikadu.

-Kroz naše aktivnosti slijepi stiču samopouzdanje. Nauče se boriti, ali i da poraz nije kraj svijeta. Kroz sport se trudimo naučiti i mlade o situacijama koje ih očekuju u životu. Podrška Općine Centar nam mnogo znači i zahvaljujemo se načelniku Mandiću, naglasio je sekretar Đukić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti