Načelnik Mandić i ministar Katica potpisali ugovor

Svi dokumenti za ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu će se moći dobiti u Općini Centar

Načelnik Srđan Mandić i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potpisali su danas ugovor o međusobnim pravima i obavezama i načinu realizacije projekta adaptacije šalter sale.

Projekat će biti realiziran kako bi se građanima omogućilo pružanje usluga izdavanja ličnih dokumenata u zgradi Općine Centar.

Prema riječima načelnika Mandića, nakon skoro 20 godina, Općina Centar kreće u projekat rekonstrukcije šalter sale.

-Bilo je krajnje vrijeme da se šalter sala u Matičnom uredu rekonstruiše. Prije nekoliko mjeseci na sastanku sa ministrom Katicom iskazana je potreba za otvaranjem punkta MUP-a u prostorijama Općine, a sve sa namjerom da se građanima olakša proces dobijanja dokumenata. Kada se projekat realizira građani će na jednom mjestu moći izvaditi dokumente i predati zahtjeve za ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu, naglasio je načelnik Mandić.

Projekat rekonstrukcije šalter sale finansirat će Općina Centar sa 200 hiljada KM i kantonalni MUP sa 100.000 maraka. Načelnik Mandić je kazao da bi projekat trebao biti realizovan do kraja godine.

-Vjerujem da će tokom rekonstrukcije biti manjih smetnji u procesu izdavanja i ovjere dokumenata, ali kada završimo posao, itekako će se sve isplatiti. Proširit ćemo i vlastite kapacitet uz otvaranje odjeljenja MUP-a. Pored toga, u namjeri da smanjimo gužve, u narednih mjesec dana ćemo krenuti sa pilot projektom gdje ćemo u pet najudaljenijih mjesnih zajednica građanima omogućiti ovjeru dokumenata u samim mjesnim zajednicama, naglasio je načelnik Mandić.

Ministar Katica se zahvalio općinskoj administraciji i načelniku Mandiću.

-Sa ovakvim projektima idemo u susret građanima koji će više usluga moći dobiti na jednom mjestu. Ovo je izuzetno vrijedan projekat, a u narednom periodu ćemo dodatno poboljšavati uslugu, istakao je ministar Katica.     

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti