Načelnik Mandić sa saradnicima posjetio Pionirsku dolinu

Općina Centar pomogla nabavku hrane za životinje

Uprava KJKP Park se u dva navrata obraćala Općini Centar kako bi im ova lokalna zajednica pomogla u nabavci hrane za životinje smještene u Pionirskoj dolini.

 Načelnik Srđan Mandić je oba puta izašao u susret KJKP Park, a danas je zajedno sa saradnicima posjetio ovo preduzeće i Pionirsku dolinu.

-Živimo u vremenu kriza i problema sa procedurama javnih nabavki. Dva puta smo intervenisali kada je u pitanju nabavka hrane za životinje. KJKP Park je naš strateški partner i 350 hiljada maraka godišnje Opština Centar izdvaja ovom preduzeću za održavanje javne higijene. Sve su to pitanja zbog kojih smo danas ovdje i o kojima razgovaramo sa upravom KJKP Park. Pored toga, dolazi nam i proljeće i aktivnosti na održavanju i čišćenju. Želimo da se uvjerimo da je sve spremno za ono što nastupa. I na kraju, Pionirska dolina je dragulj Sarajeva i naše opštine. KJKP Park može računati na našu podršku, kazao je načelnik Mandić.

Direktor KJKP Park Adis Bešlić se zahvalio načelniku Mandiću i Općini Centar na podršci.

-U narednom periodu ćemo revitalizirati Pionirsku dolinu. KJKP Park ima 13 djelatnosti i trudimo se da unaprijedimo svaku od njih. Prošle godine smo imali određene projekte u Pionirskoj dolini, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Pomoć Općine nam je jako bitna i prevazišli smo probleme koje smo imali kada je u pitanju ishrana životinja, naglasio je Bešlić.

Posjeti Pionirskoj dolini su prisustvovale pomoćnice općinskog načelnika Neira Mlinarević i Lejla Dizdarević i Đenita-Bogunić Kešelj iz Službe za prostorno uređenje i investicije.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti