Javni poziv za projekte razvoja društvene kohezije

PRO-Budućnost objavljuje javni poziv na koji se mogu prijaviti: omladinske organizacije, organizacije civilnog društva, ekološke organizacije i organizacije koje djeluju pri vjerskim zajednicama i bave se međureligijskim dijalogom.
Javni poziv za projekte razvoja društvene kohezije

 

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir, koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

 

Od aplikanata se traži da do 1.4.2022. godine, do 15 sati, dostave prijavu putem online upitnika sa svim traženim obrascima.

 

Projektni prijedlozi moraju se odnositi na izgradnju mira i jačanja povjerenja, unapređenja dijaloga i razvoja društvene kohezije u BiH. Sredstva, tj. mali grantovi će biti na raspolaganju za oblasti/aktivnosti/inicijative iz nastavka.

 

Obrazac budžeta je dostupan za sve https://www.probuducnost.ba/index.php/mali-grantovi  

 

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti