Protokol potpisali načelnik Mandić i direktorica Spahić

Općina Centar izdvojila 15.000 KM za KJP „Veterinarska stanica“

U prostorijama KJP „Veterinarska stanica“ načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i direktorica ovog kantonalnog preduzeća Nasiha Spahić su potpisali protokol o sufinanisranju redovnih veterinarskih pregleda stoke.

 

Prema potpisanom protokolu Općina Centar će KJP „Veterinarska stanica“ dodijeliti sredstva u iznosu od 15.000 KM za redovne veterinarske preglede stoke, odnosno za potrebe dijagnostike zaraznih bolesti kod stoke za držaoce životinja nastanjenih na području ove lokalne zajednice.

 

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar podržava rad i aktivnosti KJP „Veterinarska stanica“, a tako će biti i u budućnosti.

-Pored navedenih sredstava u ovoj godini Opština Centar će izvršiti nabavku vozila za transport uginulih i oboljelih životinja i za tu namjenu smo obezbijedili 35.000 KM. Sa dodatnih 25.000 KM ćemo podržati zbrinjavanje napuštenih životinja i sterilizaciju pasa lutalica, istakao je načelnik Mandić.

 

Direktorica Spahić se zahvalila načelniku Mandiću i Općini Centar.

-Podrška Općine za KJP „Veterinarska stanica“ znači mnogo. Time ova lokalna zajednica pokazuje da je na strani javnog zdravlja. Mnogo nam znači i podrška u smislu opreme koju smo dobijali i koja je planirana, kazala je direktorica Spahić.  

 

Posjeti KJP „Veterinarska stanica“ su prisustvovali pomoćnici općinskog načelnika Neira Mlinarević i Faruk Efendić i Đenita-Bogunić Kešelj iz Službe za prostorno uređenje i investicije.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti