Vijesti

11.01.2020.
U nedjelju porodični dan u parku Hastahana
Zbog zagađenja zraka zabava će biti održana u zatvorenom prostoru
U nedjelju 12. januara 2020. godine sa početkom u 12 sati u parku Hastahana na Marijin dvoru (Park prof.dr. Nijaz Duraković) će biti upriličen porodični dan uz bogat kulturno-zabavni program u organizaciji Centra kulture i mladih Općine Centar.
10.01.2020.
Održana 49. redovna sjednica Općinskog vijeća
U četvrtak, 9. januara 2020. godine zasjedalo je Općinsko vijeće Centar. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.
10.01.2020.
Za sport Općina Centar u 2020. godini izdvojila milion i 976 hiljada maraka
Općina Centar Sarajevo iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.
09.01.2020.
Općina Centar obezbijedila besplatne užine za 469 učenika
U okviru kontinuirane brige za djecu iz porodica slabijeg imovinskog stanja Općina Centar i ove godine nastavlja realizaciju projekta plaćanja užina za osnovce iz osnovnih škola iz Centra, te Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju djece i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“.
09.01.2020.
OPĆINA IZDVOJILA 228.716 maraka
U ovoj godini utopljavanje sedam objekata kolektivnog stanovanja
Nakon što je prijedlog odluke za utvrđivanje liste za sufinansiranje i izradu termo fasada - utopljavanja stambenih zgrada za kolektivno stanovanje dobio podršku većine vijećnika na 47. redovnoj sjednici Općinskog vijeća održanoj 16. decembra 2019. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada „Sarajevostan“ i „Hetig“ o sufinansiranju postavljanja termo fasada na sedam objekata kolektivnog stanovanja.
09.01.2020.
U okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji Općina Centar u 2020. godini izdvojila preko 700 hiljada maraka
Imajući u vidu težak ekonomsko socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu društva za njihove brojne probleme i potrebe, Općina Centar Sarajevo u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, dugi niz godina redovno iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila potporu i razne vrste pomoći.
09.01.2020.
U nedjelju porodični dan u parku Hastahana
U nedjelju 12. januara 2020. godine sa početkom u 12 sati u parku Hastahana na Marijin dvoru (Park prof.dr. Nijaz Duraković) će biti upriličen porodični dan uz bogat kulturno-zabavni program u organizaciji Centra kulture i mladih Općine Centar.
08.01.2020.
Sutra 49. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 49. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 9. januara 2020. godine u 14 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
08.01.2020.
Obilježena prva godišnjica od smrti brigadnog generala Huseina Tursunovića
Danas je u haremu Alipašine džamije obilježena prva godišnjica od smrti brigadnog generala Huseina Tursunovića, a tim povodom savjetnik načelnika Bećir Sirovina u ime Općine Centar položio je cvijeće i odao počast generalu Oružanih snaga BiH.
08.01.2020.
ŠKOLI „HASAN KIKIĆ“ IZDVOJENO 40.000 KM
Općina Centar obezbijedila sredstva za sufinansiranje sanacije školske kotlovnice
U prošlogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 40.000 KM za sufinansiranje sanacije školske kotlovnice na objektu Osnovne škole „Hasan Kikić“.
08.01.2020.
Nagrađeni uspješni sportisti iz Centra
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić uručio je zaključke o dodjeli novčanih sredstava uspješnim sportistima sa područja ove lokalne zajednice za njihove izuzetne sportske rezultate.
07.01.2020.
Ajnadžić se susreo sa gradonačelnikom Prilepa
Delegacija Opštine Prilep iz Republike Sjeverne Makedonije, predvođena gradonačelnikom Ilijom Jovanoskim, posjetila je Općinu Centar Sarajevo gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.
07.01.2020.
Mališani uživaju na besplatnom klizanju u Hastahani
Kako je ranije najavljeno, početkom nove 2020. godine Općina Centar Sarajevo obezbijedila je besplatno klizanje, u okviru Sarajevo Holiday Marketa na lokalitetu Hastahana, za učenike osnovnih škola koje se nalaze na njenom području.
06.01.2020.
U Bolničkoj ulici uklonjene bespravno izgrađene garaže
Općina Centar Sarajevo je u protekle dvije godine snažno krenula u borbu protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa, ali i bespravne gradnje općenito.
06.01.2020.
Upriličen tradicionalni prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića
U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića, u Općini Centar je u ponedjeljak 6. januara 2020. godine, upriličen prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.
06.01.2020.
Punkt hitne pomoći u Mis Irbinoj ulici opravdao očekivanja
Prilikom otvaranja punkta hitne medicinske pomoći, koji je smješten u prostorijama u Mis Irbinoj ulici broj 20, u maju ove godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je naglasio da će ovaj projekat pokazati potpunu opravdanost.
06.01.2020.
Ajnadžić i Karačić čestitali pravoslavni Božić
U povodu velikog pravoslavnog praznika Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane praznika provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
03.01.2020.
USKORO STANOVI ZA SMJEŠTAJ 23 RUŠEVINCA
Završni radovi treće faze izgradnje zgrade za smještaj ruševinaca na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 3. januara 2020. godine zajedno sa saradnicima obišao gradilište na Šipu gdje su u toku završni radovi treće faze izgradnje zgrade u kojoj će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.
03.01.2020.
Odata počast za šest Sarajlija ubijenih u Ulici Musala
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, 3. januara 2020. godine, u ulici Musala 1, obilježena je 26. godišnjica ubistva članova porodica Tatarević i Dragnić. U ime Općine Centar Sarajevo cvijeće je položio savjetnik općinskog načelnika Bećir Sirovina.
31.12.2019.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 475 korisnika
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizirala je projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg je svakog mjeseca izdvajala po 50 maraka mjesečno za oko 475 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.