Vijesti

28.01.2020.
Obilježena druga godišnjica rada Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju
Prošle sedmice navršena je druga godišnjica rada Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju koju su voditelji Centra te štićenici i njihovi roditelji obilježili na Igmanu.
28.01.2020.
Općina Centar nastavlja finansijski podržavati rad KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će zajedno sa saradnicima u srijedu 29. januara 2020. godine, posjetiti prostorije Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama.
28.01.2020.
Sutra primopredaja mašina za čišćenje snijega
U srijedu, 29. januara 2020. godine u 12 sati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će upravi Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, te mjesnim štabovima civilne zaštite predati na korištenje šest mašina za čišćenje snijega.
27.01.2020.
Komemorativna akademija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta
U prostorijama Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u ponedjeljak 27. januara 2020. godine, održana je komemorativna akademija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, koji se u svijetu svake godine obilježava 27. januara, na dan kada su savezničke snage 1945. godine oslobodile koncentracioni logor Auschwitz-Birkenau, najveći i najstrašniji logor nacističke Njemačke.
27.01.2020.
Općina Centar snažno podržava službe za zaštitu i spašavanje
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike Gorske službe spašavanja i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“ sa kojima je razgovarao o realiziranim aktivnostima kao i planovima za naredni period.
27.01.2020.
U četvrtak tematska i redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Deseta tematska sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 30. januara 2020. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
27.01.2020.
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava
Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) implementira projekat Via Dinarica. Poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava je jedna od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica.
27.01.2020.
Polaganjem cvijeća na Jevrejskom groblju „Borak“ obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta
U okviru obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, koji se u svijetu svake godine obilježava 27. januara, dan kada su savezničke snage 1945. godine oslobodile koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau, najveći i najstrašniji logor nacističke Njemačke, danas su predstavnici Grada Sarajeva, Općine Centar i OSCE-a, te Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine na starom Jevrejskom groblju „Borak“ u Sarajevu položili cvijeće na spomenik Jevrejima stradalim u holokaustu.
24.01.2020.
Sutra hit komedija „Ja, Bosanac“ u Centru kulture i mladih Općine Centar
Predstava „Ja, Bosanac“ nastala prema djelu Indire Kučuk-Sorguč, ponovo će biti izvedena na Teatarskoj sceni Jelićeva.
24.01.2020.
Općina Centar posvećena izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji vodovodnog i kanalizacionog sistema
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u petak, 24. januara 2020. godine, održao je sastanak sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ na čelu sa direktorom Enverom Hadžiahmetovićem.
23.01.2020.
U FEBRUARU OTVORENJE TREĆEG CENTRA
Općina Centar nastavlja širiti mrežu centara za zdravo starenje
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima obišao je prostorije budućeg Centra za zdravo starenje u Nahorevskoj ulici broj 103 gdje je upoznat sa dosadašnjom dinamikom izvođenja radova na rekonstrukciji pomenutih prostorija.
23.01.2020.
I u ovoj godini Općina Centar nastavlja podršku stambenom zbrinjavanju mladih
U okviru kontinuirane brige o mladima, sarajevska Općina Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, uz podršku koju pruža njihovom obrazovanju, zapošljavanju, kulturnim i sportskim projektima, daje potporu i stambenom zbrinjavanju mladih.
23.01.2020.
Sutra premijera predstave „Pozdravi nekog“ nastala u produkciji Centra kulture i mladih Općine Centar
Kao rezultat rada sa mladim ljudima, srednjoškolcima i studentima, polaznicima Multimedijalnog projekta – radionice scenskih umjetnosti, nastala je predstava „Pozdravi nekog“ na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar. Predstava je nastala u produkciji Centra, a voditelj projekta je Damir Kustura uz podršku asistenta Nedima Džinovića.
22.01.2020.
Sutra osma izvedba predstave „Prah“ u Centru kulture i mladih Općine Centar
Nakon rekordne posjećenosti i zainteresovanosti za predstavu „Prah“ dramu mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo organizuje osmu izvedbu za svu znatiželjnu publiku.
22.01.2020.
Projektu „Kuća podrške – održivo pružanje usluga za starije osobe u kući“ priključuje se Općina Centar
Općina Centar Sarajevo, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem učestvuje u projektu „Kuća podrške – održivo pružanje usluga za starije osobe u kući“ koji provodi humanitarna organizacija „Hilfswerk Austria International“, a finansira Austrian Development Agency (ADA).
22.01.2020.
U Općini Centar prezenztiran projekat urbane transformacije Sarajeva
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 22. januara 2020. godine, održao sastanak sa predstavnicima švicarske firme KEK-CDC iz Zuricha i društva za inženjering i konsalting d.o.o. Sarajevo „Enova“.
21.01.2020.
OPĆINA CENTAR ULOŽILA 365.000 KM
Uskoro otvorenje nove ambulante Višnjik
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima i predstavnicima JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ u utorak, 21. januara 2020. godine obišao zgradu u Bolničkoj ulici gdje je planirano da budu smještene prostorije nove ambulante porodične medicine „Višnjik“.
21.01.2020.
Preko 200 mladih dobilo certifikate za uspješno završene kurseve engleskog i njemačkog jezika i računarske grafike
U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo u utorak, 21. januara 2020. godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uručio je diplome polaznicima besplatnih kurseva engleskog i njemačkog jezika i računarske grafike.
21.01.2020.
Uručeni paketi prve pomoći za žene operisane od karcinoma dojke
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa savjetnikom Osmom Babićem i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić posjetio je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
20.01.2020.
Obilježena četvrta godišnjica Centra za zdravo starenje
U prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar (Maršala Tita 12), danas je u prepunoj sali uz kulturni program svečano obilježena četvrta godina postojanja i rada ovog centra.