Vijesti

12.12.2019.
Općina Centar dodijelila još 12 plastenika
U četvrtak, 12. decembra 2019. godine u prostorijama Rekreativno-zabavnog centra i zoo vrta „Pionirska dolina“ općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore sa 12 poljoprivrednika sa područja središnje sarajevske općine o dodjeli plastenika površine 50 metara kvadratnih sa dodatnom opremom.
12.12.2019.
Besplatan bežični internet na području Centra
Danas je u prostorijama Općine Centar upriličeno potpisivanje okvirnog sporazuma za instaliranje potrebne opreme na javnim površinama s ciljem uspostave besplatnog bežičnog interneta na području Centra.
11.12.2019.
Završni radovi na sanaciji Ulice Dolina
Tokom proteklog vikenda radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su uspjeli okončati radove na postavljanju prvog nosivog sloja asfalta duž Ulice Dolina (Mjesna zajednica „Marijin dvor“).
11.12.2019.
Uređenje manjih javnih i zelenih površina, dječijih igrališta i sportskih ploha u Centru
Jučer je u prostorijama Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora za uređenje manjih javnih i zelenih površine, izgradnji dječijih igrališta i sportskih ploha na području centralne gradske općine.
11.12.2019.
Općina Centar podržala humanitarni koncert „Pjesmom ti pomažem“ za stradale u zemljotresu u Albaniji
Sinoć je u Domu mladih na Skenderiji a u organizaciji udruženja Željezničarskog kulturno-umjetničkog društva „Željezničar“ Sarajevo i bosanskohercegovačko- albanskog prijateljstva održan humanitarni koncert „Pjesmom ti pomažem“ u cilju prikupljanja pomoći stanovništvu Albanije stradalom u zemljotresu.
10.12.2019.
OPĆINA IZDVOJILA PREKO 2 MILIONA MARAKA
Privode se kraju radovi na izgradnji objekta vrtića „Razigrani dani“
U utorak, 10. decembra 2019. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima, te v.d. direktorice Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ Amelom Buljubašić obišao gradilište u ulici Patriotske lige do broja 46 gdje je u toku izgradnja objekta obdaništa „Razigrani dani“.
10.12.2019.
Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za Albaniju
Općina Centar Sarajevo organizovala je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći stanovništvu Albanije nastradalom u nedavnim zemljotresima.
10.12.2019.
Nastavlja se ulaganje u rekonstrukciju vodovodne mreže
U Općini Centar danas je potpisan sporazum o finansiranju radova na izgradnji vodovodne mreže u ulicama Čekaluša 74-78 i Radićeva 5-7.
10.12.2019.
Općina Centar predstavljena na sajmu u Skenderiji
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je 6. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 43. Sajam robe široke potrošnje koji se održava u gradskoj dvorani „Mirza Delibašić“, na kojem će od 10. do 12. decembra 2019. godine 237 prijavljenih učesnika predstaviti najnovija domaća tehnološka i kreativna dostignuća.
10.12.2019.
Načelniku Ajnadžiću uručena zahvalnica za doprinos u rekonstrukciji i adaptaciji hadži Turhanove džamije
Hafiz Maid ef. Ibrahimović, imam u džematu Soukbunar posjetio je Općinu Centar i tom prilikom načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću uručio zahvalnicu za doprinos u rekonstrukciji i adaptaciji hadži Turhanove džamije na Soukbunaru.
10.12.2019.
U ponedjeljak 47. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 47. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u ponedjeljak, 16. decembra 2019. godine u 14 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
09.12.2019.
Obilazak gradilišta obdaništa Razigrani dani
U utorak, 10. decembra 2019. godine u 12 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će zajedno sa saradnicima obići gradilište u ulici Patriotske lige do broja 46 gdje je u toku izgradnja objekta obdaništa „Razigrani dani“.
09.12.2019.
Završena rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Stjepana Tomića
Radnici građevinske firme „Bosman“ uspjeli su okončati radove na rekonstrukciji saobraćajnice u Ulici Stjepana Tomića, od ulaza u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu do raskrsnice sa Ulicom Marcela Šnajdera, ukupne dužine od 260 metara.
09.12.2019.
Sutra u Foto galeriji Jelićeva promocija knjige Zijaha Sokolovića „CABAres, CABArei“
Promocija knjige bosanskohercegovačkog glumca Zijaha Sokolovića „CABAres, CABArei“ bit će održana u utorak 10. decembra u 11 sati u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1).
09.12.2019.
Općina Centar spremna za zimsko održavanje ulica
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ Vera Arnautović potpisali su ugovor o izvođenju radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za sezonu 2019/2020. godinu.
06.12.2019.
Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 51 porodilju iz Centra
Nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, tokom dana je Služba za finansije, privredu i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar obavila finansijske uplate ovih pomoći na bankovne račune za 51 porodilju iz Centra.
06.12.2019.
Na Ciglanama potpisan ugovor sa izvođačem radova
Započela izgradnja druge linije kosog lifta
Na lokalitetu polazne stanice kosog lifta na Ciglanama, u petak 6. decembra 2019. godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica firme „Euro Prost“ d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su ugovor za početak demontaže druge linije kosog lifta i početak postavljanja nove kabine. Vrijednost ovog ugovora iznosi oko 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.
06.12.2019.
Općina Centar potpisnica memoranduma za pomoć Memorijalnom centru Potočari
Konferencija predstavnika različitih nivoa vlasti u Sarajevu za podršku Memorijalnom centru Potočari održana je 6. decembra 2019. godine u Sarajevu gdje je prezentirano stanje u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.
06.12.2019.
Pomoć Općini Hadžići u regulaciji korita rijeke Zujevine
U prostorijama Općine Centar upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava Općini Hadžići za finansiranje regulacije korita rijeke Zujevine. Ugovore u ime ove dvije lokalne zajednice su potpisali načelnici dr. Nedžad Ajnadžić i Hamdo Ejubović.
05.12.2019.
Partizanska heroina Jelena Vitas dobila svoj park
Simboličnim otkrivanjem ploče sa imenom partizanske heroine Jelene Vitas u parku preko puta Bosanskog kulturnog centra na uglu ulica Branilaca Sarajeva i Ćemaluša ozvaničeno je imenovanje ovog parka po imenu hrabre učesnice u Narodnooslobodilačkom pokretu tokom Drugog svjetskog rata.