Načelnici Mandić i Nanić potpisali ugovor

Općina Centar sufinansira izgradnju muzeja 505. viteške brigade u Bužimu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas načelnika Općine Bužim Mersudina Nanića.

Općina Centar je u budžetu izdvojila deset hiljada maraka za sufinansiranje izgradnje Muzeja 505. viteške brigade, a načelnici Mandić i Nanić su na održanom sastanku potpisali ugovor o realizaciji navedenog granta.

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar daje podršku očuvanju tekovina odbrambeno oslobodilačkog rata, a 505. viteška brigada je simbol časne borbe za odbranu Bosne i Hercegovine.

-Opština Centar je izdvajala sredstva za realizaciju važnih projekata u drugim lokalnim zajednicama. Nastavit ćemo, u skladu sa mogućnostima, sa ovakvom praksom i u budućnosti. Kada je u pitanju Općina Bužim i muzej 505. viteške brigade u rebalansu budžeta ćemo izdvojiti još deset hiljada za podršku, istakao je načelnik Mandić.

Načelnik Nanić je prezentirao projekat i zahvalio Općini Centar na finansijskoj podršci.
-Danas sam uvjeren da će uz značajnu financijsku podršku svih nivoa vlasti Muzej 505. viteške brigade biti i izgrađen. Ostavićemo budućim generacijama jedan reprezentativan objekat, ali i sačuvati sjećanje na sve pripadnike Armije RBiH, bužimske vitezove i generala Izeta Nanića,  koji su branili i odbranili državu Bosnu i Hercegovinu. Ovo je naša dužnost i naša obaveza, ali i prilika da djelima pokažemo da naši najbolji sinovi nikada neće biti zaboravljeni. Još jednom se zahvaljujem načelniku Mandiću, ali i svima drugima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta, kazao je načelnik Nanić nakon potpisivanja ugovora.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti