Započele pripreme za obilježavanje Dana Općine Centar

U petak, 8. aprila 2022. godine održan je prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja.

Na ovom sastanku, kojeg je vodio predsjednik Organizacionog odbora Sejad Đozo, utvrđen je okvirni program aktivnosti i manifestacija koje se u općini Centar tradicionalno održavaju u povodu 2. maja – Dana Općine Centar u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada toga dana ratne 1992. godine.

U radu Organizacionog odbora, osim predstavnika Općinskog vijeća i općinske administracije, učestvuju i pripadnici boračkih udruženja iz Centra.

Programom obilježavanja Dana Općine Centar planirano je da delegacije Općine i boračkih udruženja polože cvijeće na mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika RBiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića, a zatim na spomen obilježja, te odaju dužnu počast šehidima i poginulim borcima i žrtvama rata.

Održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća Centar planirano je 5. maja, a pored kulturno-umjetničkog programa na sjednici će biti dodijeljena priznanja za 2021. godinu, kao i simbolične novčane pomoći porodicama pripadnika boračke populacije.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Centar, na Soukbunaru će biti obilježen Dan odreda Soukbunar, kao i Dan mladih Općine Centar uz prigodan kulturno-umjetnički sadržaj za mlade. 

Konačni program obilježavanja Dana Općine Centar će biti usvojen na narednom sastanku Organizacionog odbora.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti