Usvojena Odluka o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi

Povećan prihod u budžet

Općinsko vijeće Centar je na 16. redovnoj sjednici na prijedlog načelnika Srđana Mandića usvojilo Odluku o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi na području općine Centar.
Povećan prihod u budžet

Pravni osnov za donošenje navedene odluke sadržan je u odredbama Zakona o komunalnim taksama Kantona Sarajevo. Nakon što je Skupština Kantona Sarajevo u februaru ove godine usvojila ovaj zakon, utvrđena je obaveza da općinska vijeća donesu odluke o utvrđivanju kriterija i visinu komunalnih taksi za obveznike koji su registrirani i/ili posluju na području općine.

 

Općinsko vijeće je Odlukom o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi na području općine Centar utvrdilo tarife za fizička i pravna lica.

 

Načelnik Mandić istakao je važnost donošenja ove odluke koja će bitno uticati na povećanje prihoda u budžet Općine Centar.

 

-Koristim priliku da se zahvalim vijećnicima na jednoglasoj podršci za donošenje Odluke jer je to naš zajednički interes. Na području kantona Sarajevo u Općini Centar je usvajanjem ove odluke utvrđena visina komunalnih taksi što će bitno uticati na povećanje prihoda. Posebno je važno naglasiti da je izglasan najveći iznos za priređivanje kladionica i velikih preduzeća, a da su obrtnici (stari zanati, taksisti i trgovci pojedinci) zadržali povlašteni status. Također, ističem da smo ovom odlukom oslobodili plaćanje takse mlade do navršenih 35 godina na period od dvije godine, pojasnio je načelnik Mandić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti