U Centru za zdravo starenje Općine Centar obilježen Svjetski dan zdravlja

U Centru za zdravo starenje Općine Centar, u Ulici Maršala Tita broj 12, u organizaciji Udruženja „Generacija“ koje upravlja ovim centrom, jučer je obilježen Svjetski dan zdravlja.

Za korisnike ovog Centra, osobe treće životne dobi, organizovano je mjerenje nivoa vitamina i minerala u organizmu. Medicinsko osoblje iz farmaceutske kompanije „Salvus health“ korisnicima Centra pružilo je adekvatne savjete na koji način poboljšati vitaminsko-mineralni status u organizmu, što je posebno važno osobama treće životne dobi. Ovom prilikom su za 62 korisnika Centra uručeni vaučeri sa kojima ostvaruju popust pri kupovini određenih preparata u apotekama u Sarajevu.

 

U Centru je obavljeno i mjerenje nivoa glukoze u krvi i krvnog pritiska kod 42 korisnika Centra, kojima su besplatno podijeljeni aparati za mjerenje glukoze u krvi, trakice i zdravstveni preparati za dijabetičare.

 

Svim prisutnim korisnicima Centra za zdravo starenje, je povodom Svjetskog dana zdravlja, podijeljen preparat „Magneziji direct“ za bolju pokretljivost mišića.

 

Terapijske vježbe, koje su pokazale veliku učinkovitost u unapređenju zdravlja, su održane za  90 korisnika Centra, kao i okupaciona terapija kroz kreativnu radionicu.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti