Održana 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar

Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak 7. aprila 2022. godine 16. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.

Na sjednici je usvojen Prijedlog odluke o obrazovanju etičke komisije. Prijedlog odluke o usvajanju Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Bjelave - Mejtaš“ (stambeni objekat na k.č. broj 478 i k.č. broj 479 K.O. Sarajevo IV) dobio je potrebnu većinu vijećnika, dok Prijedlog odluke o provođenju Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Bjelave - Mejtaš“ (stambeni objekat na k.č. broj 478 i k.č. broj 479 K.O. Sarajevo IV) nije dobio potrebnu većinu. Vijećnici su na ovoj sjednici usvojili i Prijedlog odluke o sječi,  dekaptaciji i potkresivanju stabala na području općine Centar, Prijedlog odluke o izmjeni odluke o uvjetima i načinu postavljanja firmi, reklama i drugih sadržaja na građevinama i fasadama i uređenju fasada na području općine Centar Sarajevo, te Prijedlog odluke o komunalnom redu na području općine Centar Sarajevo. Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi na području općine Centar također je dobio potrebnu većinu glasova Općinskog vijeća.

 

Na sjednici su usvojeni izvještaji i finansijski izvještaji za 2021. godinu javnih ustanova „Centar kulture i mladih“ i „Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar, kao i Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku za period 01.01. – 31.12.2021. godine.

 

Vijećnicima su na sjednici prezentirane informacije kako slijedi: Informacija o ostvarivanju prava boraca, ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca u 2021. godini i aktivnosti Općine Centar Sarajevo na poboljšanju njihovog položaja u 2022. godini; Informacija o zaključenom ugovoru i međusobnoj saradnji između Općine Centar Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Informacija o uslovima rada JU „Centra za kulturu i mlade“ i prostorijama koje koriste (prostor Mis Irbina broj 8 koji je u vlasništvu Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“); Informacija sa prezentacijom projekta „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“; te Informacija o potencijalnoj javno-privatnoj saradnji za izgradnju koncertne dvorane na lokalitetu kvadrant „B“ – Marijin dvor.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti