SVJETSKO PRVENSTVO U SJEDEĆOJ ODBOJCI

Općina Centar finansijski podržala organizaciju prvenstva

Općina Centar Sarajevo izdvojila je sredstava u iznosu od 5.000 maraka Savezu sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine za organizaciju Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci za muškarce i žene koje će se održati u novembru ove godine u Sarajevu.

 S tim u vezi načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je danas prostorije Saveza gdje se susreo sa predstavnicima Saveza na čelu sa predsjednikom Hajrudinom Zekićem.

 

Iako nema direktnu nadležnost u oblasti sporta Općina Centar kontinuirano izdvaja značajna finansijska sredstva u cilju podrške sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

 

Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine je krovna organizacija sjedeće odbojke u Bosni i Hercegovini. Osnovan je 1996. godine sa primarnim ciljem resocijalizacije brojnih invalida putem sporta.

 

Predsjednik Zekić izrazio je veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću na značajnoj finansijskoj podršci za organizaciju Svjetskog prvenstva, te naglasio da je Općina Centar jedina lokalna zajednica koja je pružila finansijsku podršku najvećem svjetskom takmičenju iz sjedeće odbojke.

 

Načelnik Mandić je naglasio da je sport najbolji ambasador naše zemlje te pozvao i druge da slijede primjer Općine i finansijski pomognu održavanje Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci za muškarce i žene.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti