BADMINTON KLUB SARAJEVO

Općina Centar finansijski podržala projekat „Badminton svima“

Općina Centar finansijski je podržala projekat „Badminton svima“ koji implementira Badminton klub Sarajevo.
Općina Centar finansijski podržala projekat „Badminton svima“

 Kroz projekat se korisnici upoznaju sa osnovama badmintona, treniraju u skladu sa svojim mogućnostima, te nastavljaju da se bave badmintonom kao rekreativci ili takmičari.

 

Badminton je olimpijski sport i jedan od najpopularnijih rekreativnih sportova na svijetu, odmah nakon fudbala. Badminton je sport koji se igra reketom, a u kojem se susreću ili dva pojedinca ili dva para.

 

Ono što Badminton klub Sarajevo odvaja od drugih klubova je socijalizacija članova, aktivno druženje nakon treninga i termina, promocija porodične sportsko-rekreativne aktivnosti, uključivanje žena i djevojaka u sport, te afirmacija davno izgubljenog „amaterskog duha“.

 

Organizator poziva sve učenike osnovnih škola sa područja općine Centar, da se potpuno besplatno uključe u ovu aktivnost i pronađu idealan sport za sebe. 

 

Za sve zainteresovane Općina Centar je omogućila besplatne termine badmintona u prostorijama Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja do kraja godine i to u terminima ponedjeljak, srijeda i petak od 20 do 21.30 sati.

 

Za više informacija možete kontaktirati Badminton klub Sarajevo. Kontakt podaci dostupni su i na web stranici kluba www.badminton.ba.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti