PROJEKAT „ČUVAJMO NAŠ OKOLIŠ“

Počele radionice za osobe sa intelektualnim teškoćama

Udruženje „Oaza“ pruža podršku osobama sa intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama razvijanjem programa iz oblasti obrazovanja, radnog osposobljavanja, socijalnog uključivanja i rehabilitacije u svrhu pripreme i osposobljavanja za samostalan život uz podršku kroz javno zagovaranje u lokalnoj zajednici.

Navedeno Udruženje uz finansijsku podršku Općine Centar implementira projekat pod nazivom „Čuvajmo naš okoliš“. U okviru projekta realiziraju se redovne edukativne radionice na temu važnosti očuvanja prirodnih resursa i očuvanja okoliša. Učesnicima radionica ukratko su predstavljene aktivnosti koje će uslijediti u toku implementacije pomenutog projekta.

 

Oblasti kojima će se posvetiti posebna pažnja tokom realizacije projekta su: edukacija o važnosti očuvanja prirodnih resursa; aktivnosti sudjelovanja osoba sa intelektualnim teškoćama u djelatnostima kojima je cilj zaštita i očuvanje okoliša,

 

Osobe sa intelektualnim teškoćama od naredne sedmice mogu učestvovati u radionicama, utorkom od 10 do 12 sati i petkom od 13 do 14,30 sati u Društvenom centru Općine Centar u Ulici Muhameda Kantardžića na broju 3 (nekadašnja zgrada „Svjetlosti“).  

 

Na radionicima koje su do sada realizovane učesnici su upotrebom ekspresivno–kreativnih tehnika izrazili svoje emocije, stavove, percepciju o okolišu. Upotrebljavali su prirodne materijale koje su sami na prethodnoj radionici pronašli u prirodi.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 200.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti