NAČELNIK MANDIĆ URUČIO ZAHVALNICE

Obilježen Dan penzionera FBiH u Centru za zdravo starenje

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio ja danas Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita broj 12 gdje je obilježen Dan penzionera Federacije BiH.

Udruženje za promociju i unapređenje zdravlja „Generacija“ koje rukovodi centrima za zdravo starenje Općine Centar pripremilo je kratki kulturno-zabavni program, a načelnik Mandić uručio je zahvalnice članovima koji su uzeli učešće na manifestaciji „Festival u Centru“, koju drugu godinu zaredom organizuje Općina Centar tokom trajanja Sarajevo Film Festivala.

 

Načelnik Mandić čestitao je članovima Dan penzionera i poželio im sreću i uspjeh u budućnosti.

 

-Prije svega moram da kažem da se ovdje uvijek osjećam kao u svojoj kući, i hvala vam na tome. Ovog ljeta smo imali naš festival u Centru, a najveće zvijezde tog festivala ste bili vi i zahvaljujući toj vašoj energiji, zaista je bio užitak doći i družiti se sa vama. Još jednom ste pokazali da ste u svemu iznad nas i ostanite takvi, a mi ćemo učiti od vas. Uvijek nam stavite osmijeh na lice i hvala vam puno na tome. Želim vam svima puno zdravlja, a mi smo tu da vas podržimo, poručio je načelnik Mandić.

 

Predsjednik Udruženja za promociju i unapređenje zdravlja „Generacija“ Mahir Selmanovć zahvalio se Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću na ukazanom povjerenju.

 

-Naši članovi su pravi primjer kako živjeti život u periodu treće životne dobi. Posebnu zahvalnost dugujemo Općini Centar i načelniku Mandiću što su omogućili da osobe treće životne dobi svakodnevno uživaju u divnoj atmosferi. Osobe treće životne dobi nisu problem nego su snaga svim generacijama, a naši članovi to svakodnevno dokazuju, istakao je Selmanović.

 

Načelnik Mandić tokom posjete razgovarao je sa korisnicima Centra o aktivnostima koje se svakodnevno realiziraju u Centru, ali i o planovima za budući period.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti