OPĆINA CENTAR IZDVOJILA SREDSTVA

Škola „Hasan Kaimija“ dobila eko učionicu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom Lejlom Dizdarević posjetio je danas školu „Hasan Kaimija“ gdje je zajedno sa direktoricom škole Amrom Đip svečano otvorio vrata Eko učionice.

Naime, Općina Centar je putem granta za poboljšanje prostornih uslova rada i opremljenosti predškolskih, osnovnih i srednjih škola iz budžeta 2022. godine, izdvojila sredstava u iznosu od 5.000 KM Osnovnoj školi „Hasan Kaimija“ za završetak radova na eko učionici. Osnovna škola „Hasan Kaimija“ je 20. oktobra 2010. godine na Svjetski dan jabuka proglašena za prvu eko školu u općini Centar, a 37. je eko škola u Bosni i Hercegovini.

 

Načelnik Mandić naglasio je da Općina Centar iako to nije u njenoj nadležnosti izdvaja značajna sredstva za poboljšanje obrazovnog procesa.

 

-Ulaganje u obrazovanje je najisplativija investicija.  Godinama unazad osluškujemo potrebe obrazovnih ustanova i u skladu sa finansijskim mogućnostima nastojimo udovoljiti njihovim zahtjevima. Obradovan sam što je vaša škola proglašena eko školom jer živimo u vremenu kada svi trebamo djelovati u cilju zaštite životne sredine. Nadam se da će učenici u ovoj učionici provoditi što kvalitetnije vrijeme u realizaciji vanastavnih aktivnosti, kazao je načelnik Mandić.

 

Direktorica Đip se zahvalila načelniku Mandiću na podršci koju je Općina Centar pružila u prethodnom periodu.

 

-Danas smo u prilici da zahvaljujući finansijskim sredstvima Općine Centar otvorimo preuređenu eko učionicu. Hvala načelniku Mandiću koji je i ovaj put pokazao razumijevanje za potrebe svih naših učenika, naglasila je direktorica Đip.

 

Danas je u ovoj školi obilježen i Svjetski dan jabuke a učenici su pripremili poslastice od jabuka i održali niz kreativnih radionica.

 

Kroz projekte eko učionica potiče se učenje i kreativne vannastavne aktivnosti, kao i promovisanje i poticanje ekološke svijesti učenika.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti