Održana Javna rasprava o odabiru prioritetnih oblasti Javnog poziva za organizacije civilnog društva u 2022. godini u okviru projekta ReLOaD2

U prostorijama Centra za zdravo starenje, ulica Maršala Tita br. 12, jučer je održana javna rasprava o odabiru prioritetnih oblasti koje će biti sastavni dio javnog poziva organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLoaD2), koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Predložene prioritetne oblasti su: neformalna edukacija, kultura, sport, podrška mladim, podrška djeci i omladini sa teškoćama u razvoju i invaliditetom te zaštita okoliša i ekologija.

 

Na javnoj raspravi je zaključeno da nevladine organizacije mogu do ponedjeljka, 7. novembra 2022. godine do 12:00 sati dostaviti primjedbe i sugestije na navedene teme te predložiti nove koje su u skladu sa strateškim ciljevima ove jedinice lokalne samouprave.

 

Objava javnog poziva se očekuje u narednih 10 dana.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti