PROJEKAT „FITNESS ZA SVE“

Održano predavanje „Zdravi životni stilovi“

U okviru projekta „Fitness za sve“, čiji je organizator Aerobic studio LNo1 uz finansijsku podršku Općine Centar, na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu održano je edukativno predavanje na temu „Zdravi životni stilovi“ sa velikim brojem učesnika.

Predavači su bili mr.sci. Tarik Zolotić, kao i nutricionista i prof.dr. Lejla Šebić.  Učesnici su mogli čuti dva tematska bloka predavanja: „Principi zdrave prehrane“ i „Treningom do zdravlja i vitalnosti.“ 

 

Radionica je bila odlična prilika za vlastito usavršavanje i poticanje spoznaja o zdravom stilu življenja, te spoznajama o zdravoj prehrani. Podizanje svijesti naših građana o važnosti redovnog vježbanja i zdrave prehrane vrlo je važan društveni zadatak, u cilju poboljšanja sveukupnog zdravlja stanovništva. 

 

Učesnici su imali također priliku na Tanita vagi izmjeriti težinu i dobiti važne podatke o sastavu vlastitog tijela.

 

Predavanje je bilo besplatno i dostupno svima .

 

Podsjećamo, projekat „Fitness za sve“ počeo je 5. oktobra 2022. godine, kada je uz prisustvo načelnika Srđana Mandića, održan prvi grupni trening. Planirano trajanje projekta je dva mjeseca, a svi zainteresovani građani mogu se pridružiti grupnim treninzima svakog ponedjeljka, srijede i četvrtka u Olimpijskoj dvorani Zetra sa početkom u 19 sati.

 

Projekat je finansijski podržala Općina Centar u okviru javnog poziva za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine u 2022. godini.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti