OPĆINA DONIRALA SREDSTVA ZA NABAVKU MEDICINSKE OPREME

Načelnik Mandić posjetio Zavod u Pazariću

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnicima Općinskog vijeća Belmom Kapo i Alenom Girtom posjeto je danas Javnu ustanovu Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić gdje ih je ugostio direktor Samir Suljagić. U posjeti Zavodu bio je i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović.

Da podsjetimo, ranije su načelnik Mandić i direktor Suljagić potpisali protokol o realizaciji granta u iznosu od 15.000 KM koje je Općina Centar izdvojila u svrhu nabavke opreme za fizioterapijski tretman za potrebe medicinske službe.

 

Načelnik Mandić prilikom posjete naglasio je da Općina Centar svesrdno pruža podršku projektima koji imaju za cilj integraciju osoba sa poteškoćama u razvoju u društvo.

 

-U skladu sa finansijskim mogućnostima, Opština Centar će kao društveno odgovorna lokalna zajednica nastaviti pružati finansijsku pomoć u radu Zavoda.

 

Direktor Suljagić se u ime korisnika i uposlenika Zavoda zahvalio na doniranim sredstvima.

 

-Fizijatrijska oprema koju smo nabavili nama znači mnogo budući da imamo 80 nepokretnih osoba u Zavodu, a pri tome nemamo dekubitisa što pokazuje da naši fizijatri dobro rade svoj posao. Sa opremom koju smo dobili, ako zadržimo ovaj trend, na godišnjem nivou ćemo sredstva multiplicirati, pojasnio je Suljagić.

 

Zavod Pazarić je javna ustanova čija djelatnost je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i osposobljavanje za život i rad prema preostalim sposobnostima i sklonostima i provođenje radne aktivnosti djece i mladih sa smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombinovanim smetnjama. U Zavodu borave osobe sa invaliditetom, odnosno intelektualnim poteškoćama u razvoju.

 

JU Zavod Pazarić vodi brigu o korisnicima sa područja cijele Bosne i Hercegovine i najstarija je ustanova iz ove oblasti u našoj državi.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti