USPJEŠNO PROVEDENA AKCIJA PRIKUPLJANJA KNJIGA

Hiljadu knjiga za potrebe Društvenog centra Općine Centar

Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima je na sjednici održanoj 9. septembra ove godine jednoglasno donijela zaključak da u saradnji sa Službom za lokalno ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Općine Centar pokrene akciju za prikupljanje knjiga za Društveni centar Općine Centar smješten u zgradi „Svjetlosti“ u Ulici Muhameda Kantardžića 3.

Jučer su predstavnici Komisije Saliha Beha, Adnan Hajdar i Hadis Hodžić zajedno sa Selmom Piljević, šeficom Odsjeka za mjesnu samoupravu Općine Centar preuzeli donirani fond knjiga koje su prikupljene tokom proteklog perioda.

 

–Neizmjerno mi je zadovoljstvo što smo danas finalizirali projekat prikupljanja knjiga za potrebe Društvenog centra.  Imali smo jako dobar odziv naših sugrađana na poziv za učešće u akciji u kojoj smo uspjeli sakupiti oko 1.000 knjiga. Najveći broj prikupljenih naslova je beletristika, lektire, enciklopedijska izdanja od domaćih i svjetskih pisaca, od čega imamo djela i na drugim jezicima. U budućnosti planiramo također praviti ovakve akcije kako bi pomogli rad Društvenog centra, objasnio je Adnan Hajdar, predsjednik  Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima.

 

-U akciji, koja je trajala od sredine septembra do sredine oktobra ove godine, su učestvovale sve mjesne zajednice sa Centra. Ovim putem se zahvaljujem na velikom odzivu našim sugrađanima. Društveni centar je na usluzi svim građanima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, kao i ostalim neformalnim grupama, organizacijama i institucijama sa područja općine Centar. U saradnji sa Službom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport prostorije ovog centra dva puta sedmično koriste članovi Udruženja „Oaza“, dok je u narednom periodu u planu da nevladinim organizacijama i školama čije projekte finansira Općina Centar također besplatno ustupimo prostore centra za sve njihove aktivnosti, radionice, predavanja, seminare, izjavila je Piljević.

 

Podsjećamo, u povodu obilježavanja Mjeseca knjige, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i vijećnik Općinskog vijeća Samir Fazlić predali su prošle sedmice 200 naslova novih knjiga za potrebe Društvenog centra.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti