DAN MALOLJETNOG BORCA OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Sutra počinje 5. Memorijalni turnir „Elvis Husaković Eli“

U organizaciji Udruženja maloljetnih boraca općine Centar Sarajevo tokom vikenda je planirano održavanje 5. Memorijalnog turnira u malom nogometu „Elvis Husaković Eli“.

Na turniru koji će trajati dva dana, 5. i 6. novembra u dvorani „Goran Čengić“ na Grbavici, učešće će uzeti 18 ekipa. Svečano otvaranje turnira je u subotu u 12 i 30 sati, dok će finalne utakmice turnira biti odigrane u nedjelju u 13 sati kada je planirano da organizatori uruče pehare i prigodne nagrade najboljim učesnicima turnira.

 

Turnir, koji će biti organizovan u okviru manifestacije „Dan maloljetnog borca  općine Centar Sarajevo“, nosi naziv našeg heroja Elvisa Husakovića Elija koji je u borbama za oslobađanje šireg rejona okupiranih sela Danilovići i Čamovine na Nišićkoj visoravni teško ranjen 5. novembra 1994. godine.

 

Njegovi saborci su ga uspjeli izvući sa borbenog položaja, ali je nažalost ubrzo preminuo.

 

Na mjestu njegove pogibije članovi pomenutog Udruženja i njegovi saborci, te Jedinstvena organizacije boraca „Unija veterana općine Centar“ 2019. godine postavili su   spomen ploču u znak sjećanja na stradale maloljetne borce Elvisa Husakovića Elija, Esada Bajramovića, Amira Zeljkovića, Mentora Prizreni, Mehmeda Mešića, Aldena Hajrića i Vahida Hambu.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti