CENTAR KULTURE I MLADIH

Nagradni konkurs za najbolju video priču

Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ organizira video konkurs na temu „Pogled u svjetliju budućnost/Gradovi, planine, rijeke, mora… Da li je čovjek njihov neprijatelj?“.
Nagradni konkurs za najbolju video priču

Centar kulture i mladih poziva sve zainteresirane građane da video pričom u trajanju do tri minute iskažu svoja razmišljanja na zadatu temu i tako postanu scenaristi, reditelji, glumci, scenografi, kostimografi, inspicijenti. Cilj je osvijestiti građane o uticaju njihovog ekološkog otiska na okoliš, te svakog pojedinca navesti na razmišljanje – šta svako od nas kao pojedinac može poduzeti da smanji negativne učinke i aktivno doprinese boljitku okoliša.

 

- Potrebno je da uzmete telefon, kameru ili fotoaparat i video snimkom zabilježite vaše emocije u trajanju do 3 minute, poručuju organizatori.

 

Tema video konkursa je očuvanje životne sredine, ne samo u ekološkom, već i u sociološkom i kulturološkom smislu. Konkurs bi trebalo da probudi razmišljanje o novoj dimenziji ekologije – o kulturi življenja kao osnovi „čistog“ života. Učesnici konkursa bi trebali kroz video uratke prikazati dobre i loše strane na zadatu temu, odnosno, obrađivane teme moraju biti isključivo vezane za ekologiju.

 

Slanjem prijavnice na foto konkurs „Boje moga mjeste”, potvrđujete istinitost podataka te pristajete na uslove i pravila koja su navedena u ovoj prijavnici. Također, potvrđujete da su fotografije vaše autorsko djelo.

 

Nagradni fond iznosi 700 KM i to:

  1. nagrada – poklon bon u vrijednosti od 400 KM
  2. nagrada – poklon bon u vrijednosti od 250 KM
  3. nagrada – poklon bon u vrijednosti od 150 KM

U žiriju za izbor najboljih video priča su rediteljica i scenaristica Ines Tanović, pisac, scenarista i režiser Enver Puška,  pozorišna i filmska glumica Gordana Boban i glumac Tarik Džinić.

 

Nagrađene video priče bit će javno objavljene najkasnije deset dana od dana završetka konkursa, na Facebook stranici, Instagram profilu kao i svim drugim relevantnim kanalima i platformama koje su u službi marketinga i promocije JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Sve ostale detalje konkursa, kao i pravila istog, možete pronaći na sljedećem linku: https://bit.ly/3zMlyrM.

Također, sva dodatna pitanja možete slati na: info@centarkulture.ba i na galerija@centarkulture.ba.

Prijave traju do 1. decembra  2022. godine.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti