NAČELNIKU MANDIĆU I PREDSJEDAVAJUĆEM ĐOZI URUČENE ZAHVALNICE

Održana skupština Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar

Sinoć je u sali Općinskog vijeća Centar održana 24. redovna izvještajno/izborna skupština Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar na kojoj su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo.

Na održanoj skupštini, koju je vodila Suada Pašić, predsjednica Skupštine Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar, izabrano je novo rukovodstvo udruženja među kojima je i 47 novih skupštinskih delegata.

 

Dosadašnji predsjednik udruženja Nedžad Škrijelj je ponovo izabran na ovu funkciju jednoglasnom odlukom prisutnih na period od četiri godine. Na skupštini su također uručene i zahvalnice istaknutim pojedincima i organizacijama za nesebičnu podršku u radu, razvoju i jačanju Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar Sarajevo.

 

Među dobitnicima su i načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo.

 

-Ovo današnje priznanje mi posebno znači, jer dolazi od boračke organizacije odnosno od mojih saboraca i velika mi je čast zbog toga. Uvijek ću podržavati ostvarenje vaših prava, naravno u skladu sa mogućnostima i nadležnostima. Važno je da znate prava koja možete ostvariti kroz razne institucije i finansijska sredstva namijenjena boračkim udruženjima. Novčana sredstva trebamo iskoristiti na što efikasniji i racionalniji način, poručio je Mandić nakon uručenja zahvalnice.

 

Među dobitnicima zahvalnice se također nalaze: Komisija za boračka pitanja Općine Centar, Jasmina Fazlić, Hasnija Zoronjić i Mahira Šuško iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar.

 

- Ova zahvalnica je samo dodatni podstrek da, koliko god nam dozvoljavaju naše mogućnosti, rješavamo probleme boračke populacije. Naša podrška boračkoj populaciji nikada neće biti upitna, izjavio je predsjedavajući Đozo.

 

Jučerašnjoj skupštini su kao gosti također prisustvovali i predstavnici ostalih boračkih udruženja sa Centra.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti