Održan prvi mentorski sastanak u okviru projekta ReLOaD2 u Općini Centar Sarajevo

U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata, koji se sprovodi u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD2) , u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, u četvrtak, 24. novembra 2022. godine, u terminu od 12 do 14,30 sati, održan je prvi od tri planirana mentorska sastanka za zainteresovane predstavnike/ice organizacija civilnog društva (OCD).
Održan prvi mentorski sastanak u okviru projekta ReLOaD2 u Općini Centar Sarajevo

Prvi mentorski sastanak održan je u prostorijama Općine Centar Sarajevo i bio je prilika da predstavnici organizacija civilnog društva sa mentorom javno diskutuju o nedoumicama i dilemama u okviru pripreme projektnih prijedloga.

 

Na početku mentorskog sastanka, učesnicima je pojašnjena uloga mentora i svrha održavanja mentorskih sastanaka. Tom prilikom je naglašeno kako je uloga mentora da pomogne u otklanjanju dilema i nedoumica koje predstavnici OCD mogu imati tokom pripreme projektnih prijedloga, ali da uloga mentora nije da na bilo koji način učestvuje u izradi samih projektnih prijedloga.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2 u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo objavljuje poziv za organizacije civilnog društva (OCD) za učešće na drugom mentorskom sastanku. Sastanak je prilika za OCD da sa mentorom javno prodiskutuju eventualna poboljšanja projektnih prijedloga.

 

Drugi sastanak sa mentorom će biti organizovan sutra, tačnije u petak, 2. decembra 2022. godine sa početkom u 12 sati u prostorijama Općine Centar Sarajevo, sala 205/II sprat.

 

Potvrdu o prisustvu na mentorskim sastancima potrebno je poslati na samira.dzihanic@centar.ba.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti