PROJEKAT „ČUVAJMO NAŠ OKOLIŠ“

Članovi udruženje „Oaza“ zasadili čemprese

Članovi Udruženja „OAZA”, u okviru aktivnosti projekta „Čuvajmo naš okoliš”, a kojeg je finansijski podržala Općina Centar zasadili su čemprese, koje će krasiti dvorište Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Udruženje „Oaza“ pruža podršku osobama sa intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama razvijanjem programa iz oblasti obrazovanja, radnog osposobljavanja, socijalnog uključivanja i rehabilitacije u svrhu pripreme i osposobljavanja za samostalan život uz podršku kroz javno zagovaranje u lokalnoj zajednici.

 

Uz nesebičnu podršku KJKP „Park“ d.o.o. Sarajevo, osoblja Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo, kao i predstavnika Općine Centar, osobe sa intelektualnim teškoćama dosadašnje usvojeno znanje primjenile su na praktičnom primjeru, pri tome usvjajući pozitivne obrasce ponašanja.

 

U okviru projekta realiziraju se redovne edukativne radionice na temu važnosti očuvanja prirodnih resursa i očuvanja okoliša, aktivnosti sudjelovanja osoba sa intelektualnim teškoćama u djelatnostima kojima je cilj zaštita i očuvanje okoliša.

 

Projekat je finansijski podržala Općina Centar u okviru javnog poziva nevladinim organizacijama, koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine u 2022. godini.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti