„VOLONTIRANJE JE COOL“

Općina Centar podržala volontere iz pet škola sa područja Centra

U Hotelu Hills jučer je održana završna manifestacija projekta „Volontiranje je Cool” pod nazivom „Galerija volontera“.

U ime Općine Centar završnoj manifestaciji prisustvovali su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

Galerijom volonterizma obilježen je Međunarodni dan volontera i promoviran doprinos 70 000 volonterskih sati koje su učenici volonteri dali razvoju lokalne zajednice.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. decembra 1985. godine. Od tada se svake godine 5. decembra obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni, odnosno Međunarodni dan volontera.

Općina Centar je podržala projekat tako što je učenicima iz pet osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice obezbijedila materijale za učešće u projektu.

-Misija nas u Opštini Centar je da budemo lokalna zajednica za mlade. Veliki broj projekata koje realizujemo usmjereni su upravo prema mladima. Vrata naše Opštine su vam uvijek otvorena, kako za ostvarivanje prvog radnog iskustva, tako i za druge potrebe, poručio je općinski načelnik Srđan Mandić.

Na manifestaciji je sudjelovalo 900 učenika iz 43 osnovne škole iz Bosne i Hercegovine.

Cilj manifestacije je bio omogućiti učenicima da prezentiraju svoj volonterski rad i razmijene dobra iskustva koja su stekli učešćem u projektu „Volontiranje je cool“, ali i da pozovu vršnjake da se uključuju u volonterske humane akcije.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti