SUTRA POTPISIVANJE UGOVORA

Finansijska podrška Općine Centar za 136 malih trgovaca

U srijedu, 7. decembra 2022. godine u 14 sati u Općini Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, multimedijalna sala), biće upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac).
Finansijska podrška Općine Centar za 136 malih trgovaca

Ugovore će sa dobitnicima finansijskih sredstava potpisati načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

 

Da podsjetimo, nakon provedene zakonske procedure javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac) na području općine Centar Sarajevo za 2022. godinu, te izvještaja o radu Komisije za izbor korisnika finansijskih sredstava, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je potpisao odluku o dodjeli sredstava trgovcima pojedincima.

 

Odlukom se odobrava isplata novčane pomoći za 136 trgovca sa Centra. Nakon potpisivanja ugovora bit će izvršena uplata sredstava u iznosu od po 400 KM na njihove bankovne račune sa ekonomskog koda: Kapitalni transferi pojedincima samostalnim poduzetnicima - obrtnicima za unaprjeđenje poslovanja. Iz budžeta Općine Centar za ovu namjenu će biti isplaćen iznos od 54.400 KM.                                                                                         

 

Navedena sredstva su namijenjena za nabavku sirovina, repromaterijala, promociju djelatnosti, proizvoda i usluga, plaćanje dospjelih obaveza (PIO/MIO, Zdravstveno osiguranje uposlenih, zakup poslovnog prostora), te za druge aktivnosti vezane za održivost i razvoj djelatnosti.

 

Pozivamo medije da prisustvuju navedenom događaju.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti