OPĆINA IZDVOJILA 36.361 KM

Započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića

Započela je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture. Riječ je projektu sanacije stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 53,55 i 57 koji je planiran budžetom za prethodnu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.
Započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića

 

Radove izvode radnici građevinske firme „Sela“, a projekat sanacije u cjelosti finansira Općina Centar u iznosu od 36.361 KM.

 

Kako je predviđeno projektom prvobitno se izvode radovi na rušenju betonske ploče, zatim ručni iskop zemlje te nasipanje i nabijanje tampona. Nakon odvoza otpada uslijedit će betoniranje dijelova staze, te ugradnja armature u betonsku ploču. Također, planirana je ugradnja betonskih ivičnjaka, kao i kulir betonskih ploča, te postavljanje nove rukohvatne ograda koja će biti od velike pomoći u svakodnevnoj komunikaciji posebno starijim osoba tokom zimskih mjeseci.

 

Općina Centar kroz realizaciju projekata sanacije i rekonstrukcije stepeništa i pristupnih staza stanovnicima centralne gradske općine nastoji olakšati pristup domovima.

 

Budžetom Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 1.875.000 KM.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti