Vijesti

07.04.2021.
Općinsko vijeće Centar će sutra održati drugu vanrednu sjednicu
Druga vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana online u četvrtak, 8. aprila 2021. godine sa početkom u 15 sati.
07.04.2021.
Delegacija Općine Centar učestvovala u obilježavanju 6. aprila - Dana grada Sarajeva
Obilježavajući 6. april – Dan Grada Sarajeva i Dan oslobođenja Sarajeva od fašizma tokom Drugog svjetskog rata, te početka rata i višegodišnje opsade grada 1992. godine, delegacije svih nivoa vlasti, boračkih udruženja te sugrađani obišli su danas spomen-obilježja, nekoliko gradskih grobalja te mezarje Kovači, gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast svim stradalim tokom protekla dva rata.
07.04.2021.
Centar za omladinski razvoj „PRONI“ provodi istraživanje o položaju mladih u BiH
S ciljem boljeg razumijevanja potreba i problema mladih u Bosni i Hercegovini, Centar za omladinski razvoj „PRONI“ provodi sveobuhvatno istraživanje o položaju mladih u našoj zemlji.
06.04.2021.
448 najugroženija penzionera dobila po 50 KM od Općine Centar
Općina Centar Sarajevo i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 448 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
06.04.2021.
Magično putovanje za najmlađe koje je spremio Centar kulture i mladih počinje večeras
Povodom 6. aprila - Dana Grada Sarajeva, Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u saradnji sa Gradskom službom za obrazovanje, kulturu, sport i Malim ambasadorima Sarajeva organizuje online dječiji program pod nazivom „Sarajevo vas zove”.
05.04.2021.
NOVO IZNENAĐENJE ZA NAŠE NAJMLAĐE IZ JU CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, ponovo sprema jedno magično umjetničko putovanje za naše najmlađe u formi video emisije sa gostima i prijateljima.
04.04.2021.
Načelnik Mandić čestitao veliki katolički blagdan Uskrs
U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić upućuje svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane praznika provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
04.04.2021.
Uskršnja čestitka
U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa predsjedavajući Sejad Đozo, dopredsjedavajući Ira Adilagić i Benjamin Isović, u ime Općinskog vijeća upućuju najiskrenije čestitke svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini.
02.04.2021.
Na nastavku tematske sjednice usvojene bitne inicijative u borbi protiv posljedica koronavirusa
Danas je održan nastavak prve tematske sjednice Općinskog vijeća Centar o epidemiološkoj situaciji i djelovanju Općine Centar u prevazilaženju posljedica pandemije.
02.04.2021.
Nastavak projekta uređenja prostora oko zdravstvenih ustanova te pomoći starim i bolesnim sugrađanima
Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“, koje je angažovala Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, nastavili su sa projektom pranja prostora i ulica oko zdravstvenih ustanova na području općine.
02.04.2021.
FINANSIJSKA PODRŠKA BORAČKOJ POPULACIJI
Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata
Općina Centar je raspisala javni poziv udruženjima boračke populacije sa njenog područja za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz općinskog budžeta za 2021. godinu.
02.04.2021.
Danas je Svjetski dan podizanja svijesti o autizmu
Počevši od 2008. godine, 2. april se obilježava kao Svjetski dan svjesnosti o autizmu na temelju jednoglasno prihvaćene Rezolucije Ujedinjenih naroda iz 2007. godine.
01.04.2021.
OPĆINE CENTAR I STARI GRAD
Podnesena apelacija Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine
Općina Centar Sarajevo i Općina Stari Grad Sarajevo podnijele su apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine radi Odluke Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine o proglašenju Historijskog urbanog krajolika Sarajeva nacionalnim spomenikom.
01.04.2021.
Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 32 porodilje iz Centra
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, nakon čega je izvršena uplata ovih pomoći na bankovne račune za 32 porodilje iz Centra.
01.04.2021.
Općina Centar nastavlja finansijski podržavati rad Roditeljske kuće
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je zaključak o isplati finansijskih sredstava u iznosu od 3.000 KM Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“.
01.04.2021.
Sutra nastavak tematske sjednice Općinskog vijeća Centar o epidemiološkoj situaciji i djelovanju Općine Centar u prevazilaženju pandemije
Nastavak prve tematske sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održan online u petak, 2. aprila 2021. godine sa početkom u 15 sati.
31.03.2021.
Vijećnici iznijeli brojne prijedloge za djelovanje Općine Centar u prevazilaženju krize koju je izazvala pandemija koronavirusa
Općinsko vijeće Centar je danas održalo prvi dio tematske sjednice sjednice gdje je na dnevnom redu raspravljano na temu „Epidemiološka situacija i djelovanje Općine Centar u prevazilaženju pandemije“.
31.03.2021.
Načelnik Mandić ponudio Centralnoj banci BiH novu lokaciju za zgradu
Sa ciljem iznalaženja najboljeg rješenja za Hastahanu, načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio je pismo guverneru Centralne banke Bosne i Hercegovine Senadu Softiću.
31.03.2021.
OPĆINA CENTAR NA RASPOLAGANJU ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA
Načelnik Mandić razgovarao sa predstavnicima Doma zdravlja
Vršilac dužnosti generalne direktorice JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Amela Kečo i direktorica Organizacione jedinice „Dom zdravlja Centar“ Sabina Serdarević boravile su danas u zvaničnoj posjeti Općini Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.
31.03.2021.
Rekonstrukcija i proširenje puta kroz naselje Muharemovići na Nahorevu
Tokom ove građevinske sezone planirana je rekonstrukcija i proširenje lokalnog puta koje vodi kroz naselje Muharemovići na Nahorevu.