Vijesti

21.04.2021.
Sutra počinje sadnja drveća u Parku „Safeta Isovića“
Povodom Dana planete Zemlje, a u susret Konferenciji Ujedinjenih Nacija o klimatskim promjenama 2021, tim Govori glasnije (Speak Louder) organizuje akciju sađenja drveća.
21.04.2021.
Započele pripreme za obilježavanje Dana Općine Centar
Organizacioni odbor na čelu sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sejadom Đozom, održao je 21. aprila 2021. godine sastanak na kojem je razgovarano o pripremama za obilježavanje Dana Općine Centar koji će trajati od 2 do 9. maja.
21.04.2021.
Naredne sedmice počinje postavljanje nove vodovodne mreže na Kromolju
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić održali su sastanak sa v.d. direktoricom KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Aidom Pendek.
21.04.2021.
Općina Centar nastavlja podržavati Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba
U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji granta Javnoj ustanovi „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ u iznosu od 5.000 KM.
20.04.2021.
Prezentiran prijedlog za smanjenje broja boračkih udruženja
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić prisustvovali su sastanku predstavnika Komisije za boračka pitanja i Koordinacionog odbora boračkih organizacija sa područja općine Centar na njihov poziv.
20.04.2021.
Načelnik Mandić i predsjedavajući Đozo posjetili Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo posjetili su sjedište Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca u Ulici Valtera Perića 13, gdje ih je ugostio predsjednik Vijeća prof. dr. Nedžad Mulabegović zajedno sa ostalim članovima VKBI. Ovom prilikom je razgovarano o nastavku i značaju saradnje, te podrške koju Općina Centar pruža ovom udruženju.
20.04.2021.
Uručeni oksimetri JU Dom zdravlja KS
Nakon što je po nalogu općinskog načelnika Srđana Mandića pokrenuta i završena procedura nabavke osam pulsnih oksimetara, danas su navedeni aparati uručeni predstavnicima JU Dom zdravlja KS.
20.04.2021.
Smanjen broj pozitivnih na koronavirus
Broj zaraženih virusom Covid-19 u Kantonu Sarajevo smanjen je i u protekloj sedmici.
19.04.2021.
Održan sastanak načelnika Srđana Mandića i Erduana Kafedžića
Potpisan dokument kojim predstavnici Općine Centar potvrđuju svoje opredjeljenje u borbi protiv korupcije
Danas je u Općini Centar potpisan Sporazum o saradnji u aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije.
19.04.2021.
Od sutra studenti potpisuju ugovore za stipendiju
U skladu sa epidemiološkom situacijom i s ciljem zaštite zdravlja, Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, je organizovala raspored za potpisivanje ugovora za dodjelu općinskih stipendija „Prim. dr. Husein Kulenović“.
19.04.2021.
Općina okončala nabavku osam oksimetara koji će biti ustupljeni JU Dom zdravlja
Početkom aprila održana je tematska sjednica Općinskog vijeća na kojoj je razmatrana epidemiološka situacija i djelovanje Općine u prevazilaženju pandemije koronavirusa. U skladu sa usvojenim zaključcima vijeća pokrenut je niz aktivnosti.
17.04.2021.
Ekološka akcija „Čist grad je sretan grad“
Uspješan početak velike eko akcije u parku Hastahana
Veliki broj volontera se odazvao na poziv načelnika Općine Centar Srđana Mandića da se priključe ekološkoj akciji koja je danas započela u parku Hastahana (Park prof. dr. Nijaza Durakovića).
16.04.2021.
Nakon višegodišnjeg zastoja
Nastavlja se izgradnja objekta kolektivnog stanovanja za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica na Šipu
Nakon višegodišnjeg zastoja, nastavlja se projekt izgradnje stanova namijenjenih za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica s područja općine Centar.
16.04.2021.
Održan sastanak u Ministarstvu za boračka pitanja KS
Općina i Kanton žele zajednički rješavati stambeno pitanje boračke populacije
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa predsjedavajućim Gradskog vijeća i vijećnikom u Općinskom vijeću Centar Jasminom Ademovićem posjetio je ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omera Osmanovića.
16.04.2021.
Počinje ekološka akcija „Čist grad je sretan grad“
U subotu čistimo i uređujemo Hastahanu
Općina Centar Sarajevo će se svim raspoloživim materijalnim i kadrovskim kapacitetima uključiti u proljetnu ekološku akciju „Čist grad je sretan grad“. Pomenuta akcija počinje 17. aprila i trajat će do 19. juna.
16.04.2021.
Sve učestalije uništavanje mobilijara
Kome (ne)trebaju dječija igrališta?
U budžetu Općine Centar Sarajevo za 2021. godinu za izgradnju i uređenje manjih javnih površina, dječijih i ciciban igrališta i sportskih ploha planirano je 500 hiljada maraka. Veliki dio sredstava za ovu namjenu u proteklim godinama iskorišten je za izgradnju i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta formiranih na javnim površinama, a od te sume sve više se ulaže u obnovu i rekonstrukciju izgrađenih, ali zbog vandalizma pojedinaca devastiranih igrališta.
15.04.2021.
Položeno cvijeće i odata počast povodom 29. godišnjice formiranja Armije RBiH
Povodom obilježavanja 29. godišnjice formiranja Armije RBiH, predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo položio je cvijeće na šehidskom mezarju Kovači i odao počast svim šehidima i poginulim borcima.
15.04.2021.
Objavljen javni poziv za dostavu projekata s fokusom na poboljšanje kvaliteta života starijih osoba
Općina Centar Sarajevo objavila je javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedlog realizacije projekta koji je u skladu sa razvojnim ciljevima ove lokalne zajednice iz oblasti: promocija zdravlja i poboljšanje kvaliteta života starijih osoba; poboljšanje socijalne uključenosti starijih osoba u zajednicu i društvo.
15.04.2021.
Načelnik Mandić čestitao Dan Armije RBiH
Povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić saborcima i svim građanima koji su dali doprinos u očuvanju i izgradnji BiH upućuje iskrene i srdačne čestitke.
15.04.2021.
Čestitka Općinskog vijeća povodom Dana Armije RBiH
Predsjedavajući Sejad Đozo u ime rukovodstva Općinskog vijeća Centar i svih vijećnika uputio je čestitke povodom 29. godišnjice formiranja Armije RBiH.