Vijesti

14.04.2021.
Počela podjela paketa sa osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugrožene stanovnike općine Centar
Danas su predstavnici službi Općine Centar započeli sa raspodjelom 150 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugrožene osobe sa područja središnje gradske općine.
14.04.2021.
Direktorica Buljubašić i načelnik Mandić usaglasili nacrt ugovora o stadionu Koševo
Jučer je u prostorijama Općine Centar održan sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić. Na sastanku je definisan i usaglašen nacrt ugovora o dugoročnom zakupu koji će biti verifikovan na tematskoj sjednici Općinskog vijeća.
14.04.2021.
Od početka godine 6992 stanovnika općine Centar zaražena koronavirusom
Nakon što je početkom 2021. došlo do povećanog broja zaraženih virusom Covid-19, Kanton Sarajevo u zadnjih nekoliko dana bilježi smanjen broj pozitivnih na koronavirus.
14.04.2021.
Novo pravo na personalnu asistenciju za najteže RVI
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine objavljen je u Službenim novinama Kantona Sarajevo 11.03.2021. godine (broj 10/21).
13.04.2021.
Općina Centar stipendira 550 srednjoškolaca i studenata sa svog područja
Na oglasnoj ploči Općine Centar danas je postavljena lista sa imenima dobitnika općinske stipendije koja nosi naziv po uvaženom „Prof.dr.Huseinu Kulenoviću“.
13.04.2021.
Za obnovu stolarije i uređenje dvorišta na vrtiću Makovi izdvojeno 31.549 KM
U namjeri da se poboljšaju uslovi u odgojno-obrazovnim ustanovama koje pohađaju najmlađi sugrađani, Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2021. godinu izdvojila 31.549 maraka koje su planirane za zamjenu stolarije i sanaciju dvorišta u vrtiću Makovi.
13.04.2021.
Objavljeni javni pozivi za lica u stanju socijalne potrebe
Općina Centar Sarajevo objavila je pet javnih poziva.
13.04.2021.
Zajednički projekti Grada Sarajeva i općina Centar i Stari Grad
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo je danas u radnu posjetu primio dogradonačelnika Harisa Bašića, dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari grad Damira Saračevića, kao i vijećnicu Starog Grada Šejlu Uzunović.
12.04.2021.
Registracija vakcinisanja protiv Covid-19 moguća i u mjesnim zajednicama
U namjeri da podrži masovnu imunizaciju Općina je za sve zainteresirane stanovnike Centra, koji nemaju mogućnosti da se prijave putem viber aplikacije – eVakcina za registraciju vakcinisanja protiv Covid-19, omogućila da se mogu registrirati putem svojih mjesnih zajednica.
12.04.2021.
Općinsko vijeće uputilo Ramazansku čestitku
Predsjedavajući Sejad Đozo u ime rukovodstva Općinskog vijeća i vijećnika, te u lično ime, svim vjernicima islamske vjere uputio je Ramazansku čestitku.
12.04.2021.
Načelnik Mandić čestitao početak Ramazana
Načelnik Srđan Mandić u ime Opštine Centar i svoje lično ime uputio je najiskrenije čestitke svojim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana.
12.04.2021.
Predsjedavajući Đozo čestitao izbor rukovodstva Gradskog vijeća, te gradonačelnice Sarajeva i njenih zamjenika
Povodom imenovanja rukovodstva Gradskog vijeća na čelu sa predsjedavajućim Jasminom Ademovićem i njegovim zamjenicima Mirelom Džehverović i Draganom Stevanovićem, te izbora gradonačelnice Benjamine Karić i dogradonačelnika Anje Margetić i Harisa Bašića, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo u ime Vijeća i u lično ime uputio je srdačne čestitke.
09.04.2021.
Općina Centar objavila javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja i prekvalifikacije
Općina Centar je putem nadležne Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti objavila javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.
09.04.2021.
Nagradni konkurs za najbolje fotografije na temu “Boje mog mjesta”
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ je objavila nagradni konkurs za najbolju fotografiju na temu „Boje mog mjesta“.
08.04.2021.
Općinsko vijeće Centar raspravljalo o posljedicama proglašenja historijskog urbanog krajolika na području ove općine
Danas je u popodnevnim satima održana druga vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar koju je vodio Sejad Đozo, predsjedavajući Vijeća, sa jednom tačkom dnevnog reda „Analiza posljedica odluke Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine o proglašenju historijskog urbanog krajolika na području općine Centar Sarajevo“.
08.04.2021.
Od sutra radno vrijeme Općine Centar od 7,30 do 16 sati
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić stavio je van snage ranije donesenu Odluku o skraćenju radnog vremena u Općini Centar.
08.04.2021.
Načelnik Mandić čestitao Svjetski dan Roma
Povodom Svjetskog dana Roma koji se obilježava 8. aprila, načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio je čestitku svim pripadnicima romske nacionalne manjine u Općini Centar.
08.04.2021.
Nastavak projekta „Hilfswerk Kuća podrške – Održivo pružanje usluga mobilne njege za starije i nemoćne osobe u kući„
Hilfswerk International GmbH (Austrija) i Austrijska razvojna agencija ADA finansiraju projekat pod nazivom „Hilfswerk Kuća podrške – Održivo pružanje usluga za starije osobe u kući“.
08.04.2021.
Najljepši poklon svom voljenom gradu
Za rođendan svog grada 6. aprila, entuzijasti iz Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ su u saradnji sa Gradskom službom za obrazovanje, kulturu, sport i Malim ambasadorima Sarajeva za najmlađe pripremili video emisiju „Sarajevo vas zove“.
08.04.2021.
Čestitka Općinskog vijeća Centar za međunarodni dan Roma
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, dopredsjedavajući Ira Adilagić i Benjamin Isović, su u svoje lično i ime Općinskog vijeća Centar uputili najiskrenije čestitke svojim komšijama Romima povodom 8. aprila – Svjetskog dana Roma, koji predstavlja jedan od najvažnijih datuma u historiji romskog naroda.