OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA ODLAZAK NA TAKMIČENJE

Načelnik Mandić ugostio atletičare

Danas je načelnik Srđan Mandić, zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević, ugostio paraatletičara Omara Bojčića, Farisa Ibrahimpašića i predsjednika Atletskog kluba osoba sa invaliditetom NG Sarajevo Elmedina Bojčića.

Općina Centar kontinuirano pruža podršku mladima u oblasti sporta, a ove godine je iz granta za sufinansiranje odlaska na internacionalna takmičenja, Bojčiću obezbijedila 500 maraka za troškove odlaska na Svjetsko takmičenje u Maroku.

Paraatletičar Omar Bojičić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, najuspješniji je takmičar Grand Prix mitinga za paraatletičare koji se od 9. do 11. marta 2023. održao u marokanskom Marakešu. Omar je osvojio čak tri medalje, od kojih su jedna srebrena i dvije bronzane, a oborio je dva državna rekorda na 200 i 400 metara.

Velike zasluge za Bojčićev napredak i rezultate, pored porodice koja mu je glavni oslonac ima i Faris Ibrahimpašić, trener i vodič na trkama. Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine na 400 metara i vicešampion na 200 je uz mladog Omara nekoliko mjeseci, a Općina Centar će simbolično nagraditi obojicu za uspjeh i postignute rezultate.

-      Opština Centar ima izrazito uspješne sportiste, te samim tim nastoji da podrži udruženja, saveze, organizacije i pojedince. Brojne medalje u našu zemlju donose naši paraolimpijci. Ponosni smo na svaki vaš rezultat, a budite sigurni da ćemo  vam i u budućnosti biti podrška, poručio je Mandić.

Predsjednik Atletskog kluba osoba sa invaliditetom NG Sarajevo Elmedin Bojčić zahvalio se načelniku Mandiću na podršci.

-      Općina Centar, na čelu sa načelnikom Mandićem je odgovorna institucija koja prepoznaje važnost ulaganja u sport, pogotovo kada su u pitanju takmičenja svjetskog ranga. Načelnik je jedan od rijetkih ljudi koji je podržao odlaske naših sportista na takmičenja i koji nam pruža kontinuiranu i nesebičnu podršku, a mi smo se zauzvrat trudili da donosimo medalje, poručio je Bojčić. 

Današnjem prijemu je prisustvovala i saradnica za sport Azra Fazlić.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti