NOVA PROCEDURA JAVNIH NABAVKI U OPĆINI CENTAR

Sanacija dijela Merhemića trga

Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske Službe za stambene i komunalne poslove pokrenuo proceduru javnih nabavki. Radi se o odabiru najpovoljnijeg izvođača na tekućem održavanju dijela pješačke zone na Merhemića trgu na Ciglanama.
Sanacija dijela Merhemića trga

Procedura koja je pokrenuta kao otvoreni postupak uz primjenu e-aukcije je objavljena 5. aprila 2023. godine. Javno otvaranje dostavljenih ponuda planirano je  26. aprila, do kada je i moguće dostaviti ponude. 

 

Odabrani izvođač radova će imati obavezu, da u okviru pripremnih demontažnih radova, ukloni postojeći mobilijar kojeg čine 16 betonskih žardinjera, tri kante za smeće i devet betonskih klupa koji će biti odvučeni na gradsku deponiju. Umjesto uklonjenih elemenata biće ugrađen novi mobilijar. Također je predviđeno uklanjanje postojećih betonskih ploča, opeke i ivičnjaka. Planirani su i zemljani, armirano-betonski i zanatski odnosno podopolagačkih radovi postavljanja novih ploča duž šetnice. Predviđena je i sanacija odvodnog sistema, te postavljanje novih nosača koji će služiti kao parking za bicikle. Projekat uređenja dijela pješačke zone na Merhemića trgu će  biti realizovan u dvije faze. Navedena obavještenja o nabavci su objavljena na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba

 

Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za navedeni javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti