NAČELNIK MANDIĆ POTPISAO PROTOKOL

Finansijska podrška radu Doma zdravlja Stolac - Uzinovići

Jučer je u Općini Centar upriličeno potpisivanje protokola o realizaciji transfera Javnoj ustanovi „Dom zdravlja Stolac“ - Uzinovići. Radi se o projektu gdje se iz budžeta Općine Centar izdvaja iznos od 7.000 KM kao kapitalni transfer za potrebe unapređenja uslova u zdravstvu, odnosno za nabavku EKG aparata.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Srđan Mandić, dok je u ime pomenute zdravstvene ustanove ugovor potpisala vršioc dužnosti direktora Azra Hasić. -Nije naša zakonska, ali jeste moralna obaveza da pomažemo manje razvijene općine posebno u oblastima obrazovanja i zdravstva koji su nosioci napretka jednog društva.  Iznos koji smo izdvojili u okviru naših mogućnosti, s obzirom na stalna kretanja cijena na tržištu, na sljedećem rebalansu budžeta naše opštine na proljeće ove godine možemo dodatno povećati kako bi stanovnici i korisnici ovog doma zdravlja u Stocu imali prijeko potreban medicinski aparat, objasnio je Mandić. 

 

U ime uprave Doma zdravlja na donaciji Općine Centar se zahvalila direktorica Hasić koja je posebno istakla značaj nabavke medicinskih aparata s ciljem poboljšanja zdravstvene usluge pacijenata. – Ovaj vid donacije od Općine Centar Sarajevo nama puno znači, jer mi kao mali dom zdravlja nemamo dovoljno finansijskih sredstava da podignemo nivo zdravstvenih usluga prema našim pacijentima. Sredstva koja smo dobili ćemo iskoristiti za nabavku novog EKG aparata umjesto starog koji je poprilično dotrajao. Sljedeći naš cilj je nabavka rentgen aparata kojem nemamo u našem domu zdravlja, objasnila je Hasić.

 

Potpisivanju protokola su također prisustvovale i vijećnica Aida Koluder-Agić, te nekadašnja vijećnica Belma Kapo koja je svojevremeno uputila inicijativu za donaciju  „Domu zdravlja Stolac“ - Uzinovići prema općinskom načelniku. U ime Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar potpisivanju je prisustvovala pomoćnica načelnika Jasmina Fazlić, čija je služba realizovala navedenu aktivnost. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti