HORSKO PJEVANJE UZ INSTRUMENTALNU PRATNJU

U organizaciji Općine Centar održana revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovaca

Na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) tradicionalno je održana Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika osnovnih škola sa područja općine Centar iz oblasti horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju.

I ove godine je u Centru kulture i mladih Općine Centar upriličen bogat kultuno-zabavni program za mnogobrojnu publiku, uz veliki broj učenika, roditelja, nastavnika i predstavnika lokalne zajednice.

 Prvo mjesto iz oblasti horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju osvojio je hor Osnovne škole Hasan Kikić kompozicijom „Somewhere Over the Rainbow“ uz pratnju orkestra i nastavnika Almera Begića. Drugoplasirani je hor Osnovne škole „Isak Samokovlija“ sa kompozicijom „Hello Django“ uz pratnju nastavnice Nizame Aliustić. Na treće mjesto plasirali su se učenici Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ koji su sa nastavnicom Almom Šuman pripremili numeru „Sunce“.

 Pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević je uručila diplome za osvojena prva tri mjesta. Općina Centar, kao pokrovitelj i organizator manifestacije, nagradila je prvoplasirane tri ekipe sa 300 KM (prvo mjesto), 200 KM (drugo mjesto) i 100 KM (treće mjesto). Novčane nagrade će biti uplaćena školama za unapređenje rada školskih sekcija i nabavku neophodne opreme za njihov rad.

U stručnom žiriju koji je ocjenjivao učeničke izvedbe bili su profesori muzike Dijana Rogić, Sabin Čelik i Nerina Smaković. Dvije prvoplasirane ekipe učestvovat će na Kantonalnom takmičenju horova.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti