Vijesti

01.05.2021.
Socijalno ugroženim stanovnicima dodijeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama
U saradnji sa Narodnom kuhinjom Stari Grad Općina Centar Sarajevo je obezbijedila pakete sa osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugrožene stanovnike ove lokalne zajednice.
30.04.2021.
Sutra potpisivanje ugovora o zakupu nad Olimpijskim stadionom „Asim Ferhatović Hase“
Svečano potpisivanje ugovora o zakupu nad Olimpijskim stadionom „Asim Ferhatović Hase“ između Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo biti upriličeno u subotu, 1. maja 2021. godine.
30.04.2021.
Povodom Dana Općine Centar 2. maja polaganje cvijeća na spomen obilježja
U povodu 2. maja – Dana Općine Centar koji se obilježava u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada ratne 1992. godine, delegacija Općine Centar i predstavnici boračkih udruženja, u nedjelju, 2. maja 2021. godine, obići će šehidsko mezarje i gradska spomen obilježja gdje će položiti cvijeće i odati počast šehidima i poginulim borcima i žrtvama rata.
30.04.2021.
Općina Centar finansira/sufinansira članarine u sportskim klubovima djece i mladih
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za finansiranje/sufinansiranje članarina u sportskim klubovima djece i mladih sa područja općine Centar Sarajevo.
30.04.2021.
Akcija čišćenja danas organizovana u mjesnim zajednicama Mejtaš-Bjelave“, „Ciglane“, „Džidžikovac-Koševo“ i „Betanija“
Akcija čišćenja „Čist grad je sretan grad“ nastavljena je i danas na području mjesnih zajednica „Mejtaš-Bjelave“, „Ciglane“, „Džidžikovac-Koševo“ i „Betanija“.
30.04.2021.
Općina finansijski pomaže udruženja koja brinu o distrofičarima i oboljelim od Morbus Crohna
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je dva zaključka kojim se odobrava izdvajanje finansijskih sredstava za podršku u radu udruženjima koja brinu o distrofičarima i oboljelim od Morbus Crohna.
29.04.2021.
Održana 4. redovna sjednica Općinskog vijeća
Općinsko vijeće Centar održalo je online u četvrtak 29. aprila 4. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.
29.04.2021.
Akcija čišćenja nastavljena u MZ „Marijin Dvor“, „Breka“ i „Hrastovi – Mrkovići“
Akcija čišćenja i uređenja Vlade KS „Čist grad je sretan grad“ nastavljena je i danas u mjesnim zajednicama općine Centar.
29.04.2021.
Općina Centar sufinansira odlazak mladih sportista na internacionalna takmičenja
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za sufinansiranje odlaska mladih sportista sa područja ove lokalne zajednice na internacionalna takmičenja.
29.04.2021.
Poziv učenicima za potpisivanje ugovora za stipendije
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar poziva učenike dobitnike općinske stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ na potpisivanje ugovora za stipendije.
29.04.2021.
POZIV JE OTVOREN DO KRAJA JUNA
Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje prijava za odobrenje finansiranja po povoljnim uslovima
Na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji koji je prošle godine potpisan između Općine Centar i Bosna Bank International d.d. Sarajevo objavljen je javni poziv subjektima male privrede za podnošenje prijava za odobrenje finansiranja po povoljnim uslovima.
29.04.2021.
Besplatan kurs engleskog jezika u Centru kulture i mladih
Pod pokroviteljstvom Općine Centar Javna ustanova „Centra kulture i mladih“ organizuje besplatan kurs engleskog jezika za mlade.
28.04.2021.
Nakon poboljšanja epidemiološke situacije
Počele škole i kursevi koje realizuju javne ustanove Općine Centar
S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju i na osnovu preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, ponovo otvaraju vrata korisnima. Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ ponovo stavlja na raspolaganje svojim korisnicima sportske sadržaje kojima upravlja u dvorani FIS-a, te na otvorenim pomoćnim terenima stadiona na Koševu.
28.04.2021.
SJEDNICA ĆE SE ODRŽATI ELEKTRONSKIM PUTEM
Sutra 4. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Četvrta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo bit će održana elektronskim putem u četvrtak, 29. aprila 2021. godine sa početkom u 10 sati.
28.04.2021.
Akcija čišćenja nastavljena i danas
Velika ekološka akcija pod nazivom “Čist grad je sretan grad”, nastavljena je i danas na području općine Centar u mjesnim zajednicama Soukbunar, Park-Višnjik i u ulici Čekaluša.
28.04.2021.
U nedjelju 2. maja počinje obilježavanje Dana Općine Centar
U nedjelju 2. maja počinju Dani Općine Centar koji će trajati sve do 9. maja 2021. godine.
28.04.2021.
Javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca sa područja općine Centar
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca za 2021. godinu. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.
27.04.2021.
Usvojen Nacrt ugovora o zakupu stadiona „Asim Ferhatović Hase“
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojilo Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu stadiona „Asim Ferhatović Hase“. Za ovu odluku je glasalo svih 27 prisutnih vijećnika.
27.04.2021.
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
Od dvije ispaljene granate sa agresorskog položaja oko Sarajeva, 27. aprila ratne 1993. godine, u Ulici Jukićeva 132, poginula su tri dječaka dok su se igrala ispred njihove zgrade: Vedran Milas (1979), Amel Terahija (1979) i Sakib Smajić (1977).
27.04.2021.
Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajuća Adilagić posjetili Udruženje penzionera općine Centar
Općinsko Vijeće Centar je na sjednici održanoj 9. marta 2017. godine usvojilo Odluku o obilježavanju Dana penzionera općine Centar 27. aprila, na dan osnivanja Udruženja penzionera općine Centar.