OPĆINA CENTAR SUFINANSIRA NABAVKU VATROGASNOG VOZILA

Načelnici Mandić i Mahmutagić potpisali ugovor

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić, danas su potpisali ugovor u vrijednosti od 20.000 KM za sufinansiranje nabavke vatrogasnog vozila profesionalnoj vatrogasnoj jedinici.

Načelnik Mandić istakao je spremnost Općine Centar da kao lokalna zajednica sa stabilnim budžetom pomogne drugim lokalnim zajednicama kojima je to neophodno.

- Raduje me da je Općina Centar u prilici da pozitivno odgovori na zahtjev Općine Maglaj za pomoć u sufinansiranju nabavke vatrogasnog vozila profesionalnoj vatrogasnoj jedinici. Općina Centar ima razumijevanja i u skladu sa mogućnostima pomaže lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna, poručio je Mandić.

Mirsad Mahmutagić se zahvalio Općini Centar na podršci.

- Hvala Općini Centar na podršci Općini Maglaj, kako ranije tako i danas, što imamo priliku potpisati ovaj ugovor, koji nam je od izuzetnog značaja. Sufinansiranjem nabavke vatrogasnog vozila se jačaju kapaciteti za krizne situacije, a Maglaj je nažalost u prošlosti bio čest primjer kriznih situacija. Nastojimo da popravimo strukturu, te će nam nabavka ovog vatrogasnog vozila izuzetno značiti, a naša vatrogasna jedinica ima vrlo obučene pripadnike, rekao je Mahmutagić.

Novčani iznos je isplaćen iz granta „Podrška drugim općinama/gradovima za zaštitu i spašavanje građana“, a u budžetu za 2023. godinu za ovu namijenu obezbijeđeno je 200.000 maraka.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar Faruk Efendić.