KANDIDOVANJE ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE CENTAR

Prijave do kraja sedmice

Komisija za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti utvrdila je tekst javnog poziva i kriterije za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Centar Sarajevo u 2023. godini, koji je objavljen na web stranici Općine Centar, te u dnevnim listovima Oslobođenje i Dnevni avaz 7. aprila 2023. godine.
Prijave do kraja sedmice

Rok za dostavu prijava za jedno od priznanja, koje će biti uručene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Centar, je 15 dana, odnosno do kraja ove sedmice.  Priznanja Općine Centar koja se dodjeljuju u 2023. godini su: Plaketa sa zlatnim ljiljanima (neograničen broj priznanja), Povelja sa zlatnim ljiljanima (do 3 priznanja), Zahvalnica sa zlatnim ljiljanom (do 5 priznanja), Povelja sa grbom Općine Centar (do 3 priznanja) i Zahvalnica sa grbom Općine Centar (do 5 priznanja).

Kandidate za jedno od općinskih priznanja mogu predložiti građani pojedinci, udruženja, boračke organizacije i udruge, mjesne zajednice sa područja općine Centar, klubovi vijećnika političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću, radna tijela Općinskog vijeća i općinski načelnik. 

Plaketa sa zlatnim ljiljanima dodjeljuje se posthumno svakom poginulom ili najzaslužnijim pripadnicima Oružanih snaga RBiH koji su preminuli poslije okončanja rata.

Povelja sa zlatnim ljiljanima dodjeljuje se pripadniku Oružanih snaga RBiH za njegov izuzetan doprinos u borbi protiv agresije i za posebne zasluge u ratu.

Zahvalnica sa zlatnim ljiljanima dodjeljuje se za istaknuti rad u ratu, angažovanje i organizovanije životnih uslova i rada građana u ratnim okolnostima.

Povelja sa grbom Općine Centar dodjeljuje se privrednim društvima, ustanovama, udruženjima građana i drugim pravnim licima i pojedincima za izuzetan doprinos u razvoju općine Centar u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, nauke, zdravstva, sporta...

Zahvalnica sa grbom Općine Centar dodjeljuje se u znak zahvalnosti Općine Centar priznatim ličnostima, građanima i pravnim licima ove općine, koji su dali izuzetan doprinos u razvoju i očuvanju civilizacijskih vrijednosti, izgradnji i jačanju institucija lokalne zajednice u općini Centar i njenoj afirmaciji u BiH i inostranstvu.

U tekstu javnog poziva navedena je potrebna dokumentacija koja se prilaže uz zahtjev za dodjelu jednog od priznanja. Predlagač je dužan na vrijeme obavijestiti kandidata u namjeri podnošenja inicijative. Tekst javnog poziva objavljen je ne web stranici Općine Centar na linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje. Za sve potrebne informacije možete se obratiti Službi za poslove općinskog vijeća Centar na sljedeći broj telefona 033/562-498.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti