Javni poziv nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani iz budžeta Općine u 2023. godini.
Javni poziv nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata

Javni poziv je objavljen 20. aprila 2023. godine u dnevnim listovima „Dnevni avaz“, „Oslobođenje“ i na općinskoj web stranici: www.centar.ba i ostaje otvoren do 18. maja 2023. godine.

 

 Projekti za koje se traži finansijska podrška, u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Centar odnose se na oblasti: obrazovanje, kultura, zaštita okoliša i sport. Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 5.000 do 15.000 konvertibilnih maraka.

 

 Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve registrirane OCD i NVO (udruženje/udruga ili fondacija), u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

 

Zainteresirane organizacije civilnog društva detaljne informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata mogu pronaći u Smjernicama za aplikante u okviru Javnog poziva. Sve potrebne informacije i elektronska verzija cijelog paketa prijavne dokumentacije može se naći na web stranici Općine Centar u rubrici „Javni pozivi i konkursi“ ili putem linka https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi 

 

 Pitanja u vezi sa javnim pozivom se mogu postaviti putem e-mail adrese nvo@centar.ba. Pitanja se mogu postavljati do 28.04.2023. godine. Odgovori na upite će biti dostavljeni putem e-maila, unutar tri radna dana od primanja upita.

 

Ispunjenu aplikaciju i set obavezne dokumentacije potrebno je dostaviti u jednom (1) štampanom primjerku, a kompletnu dokumentaciju (obaveznu i dodatnu) potrebno je dostaviti skeniranu i u elektronskoj formi (CD ili USB) u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili na protokol Općine tokom radnih dana (ponedjeljak – petak), u periodu od 8 do 16 sati sa naznakom „ Za Javni poziv za projekte OCD-a“.

 

Vanjska strana koverte mora sadržavati naziv poziva za predaju prijedloga projekta, puno ime i adresu aplikanta, puni naziv projekta i navod „Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja“.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti