Vijesti

06.05.2021.
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja i prekvalifikacije
Općina Centar je putem nadležne Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti objavila javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.
06.05.2021.
Oglašeni slobodni poslovni prostori
Javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostorija Općine Centar na period od dvije godine objavljen je u srijedu, 5. maja 2021. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www.centar.ba (Konkursi i oglasi) i ostaje otvoren osam dana.
06.05.2021.
Klub „Liten“ pobjednik ovogodišnjeg malonogometnog turnira „Memorijal boraca Zlatišta“
Odigravanjem polufinalnih i finalnih utakmica jučer je završen ovogodišnji malonogometni turnir „Memorijal boraca Zlatišta“.
05.05.2021.
Održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Centar
U povodu Dana Općine Centar, koji se obilježavaju od 2. do 9. maja, na nogometnom igralištu na lokaciji nekadašnje kasarne „Bosut“ na Soukbunaru, u srijedu 5. maja 2021. godine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Centar koju je otvorio predsjedavajući Sejad Đozo.
05.05.2021.
Svečano obilježen Dan Odreda „Soukbunar“
Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe te minutom šutnje delegacije Općine Centar i boračkih udruženja su 5. maja 2021. godine kod spomen-obilježja „Debelo brdo“ u Trebevićkoj ulici započeli manifestaciju obilježavanja Dana Odreda teritorijalne odbrane „Soukbunar“ čiji su borci dali ogroman doprinos u odbrani Sarajeva.
05.05.2021.
SJEDNICA ĆE SE ODRŽATI ELEKTRONSKIM PUTEM
Sutra nastavak 4. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar
Nastavak 4. redovne sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo bit će održan elektronskim putem u četvrtak, 6. maja 2021. godine sa početkom u 10 sati.
05.05.2021.
Danas završnica malonogometnog turnira „Memorijal boraca Zlatišta“
Na malonogometnom turniru „Memorijal boraca Zlatišta“, koji je povodom Dana Općine Centar započeo na Soukbunaru, jučer su odigrani četvrtfinalni susreti nakon čega su poznati parovi za polufinale koje će biti održano danas.
05.05.2021.
Objavljen javni poziv licima za podnošenje prijava za imenovanje u stručnu komisiju
Služba za privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar objavila je javni poziv svim stručnim licima za podnošenje prijava za imenovanje u Komisiju za utvrđivanje ispunjavanja propisanih uslova za obavljanje ugostiteljske i turističke djelatnosti na području općine Centar Sarajevo.
04.05.2021.
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Centar i obilježavanje Dana odreda Soukbunar
U srijedu, 5. maja 2020. godine u 11 sati na nogometnom igralištu koje se nalazi na lokaciji nekadašnje kasarne „Bosut“ iznad Jevrejskog groblja na području Mjesne zajednice „Soukbunar“ bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar u povodu 2. maja – Dana Općine Centar.
04.05.2021.
JU Djeca Sarajeva donirano 250 slikovnica
Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine Centar dao je podršku prijedlogu vijećnika Samira Fazlića da se u okviru ove manifestacije Javnoj ustanovi Djeca Sarajeva donira 250 slikovnica autora Mirsada Bećirbašića.
04.05.2021.
Nakon prvomajskih praznika u ponedjeljak nastavljena akcija čišćenja
U ponedjeljak 3. maja radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ očistili su i oprali ulice u mjesnim zajednicama „Skenderija – Podtekija“, „Trg Oslobođenja – Centar“ i „Mejtaš – Bjelave“.
04.05.2021.
Općina Centar finansijski podržala rad Udruženja „Dajte nam šansu“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor o finansijskoj podršci u iznosu od 6.000 KM Udruženju „Dajte nam šansu“.
04.05.2021.
Centri za zdravo starenje na području općine Centar ponovo počinju sa radom
Zahvaljujući poboljšanoj epidemiološkoj situaciji, a u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, općinski načelnik Srđan Mandić je donio odluku da od danas centri za zdravo starenje na području općine Centar ponovo otvaraju vrata za svoje korisnike.
03.05.2021.
Nastavljene aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar
Obilježavajući Dane Općine Centar od 2. do 9. maja 2021. godine, u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada tih dana ratne 1992. godine, u ponedjeljak, 3. maja, nastavljene su aktivnosti na obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma u novijoj historiji ove općine.
03.05.2021.
Svečano otvoren Memorijalni malonogometni turnir na Soukbunaru
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar danas je predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo otvorio Memorijalni malonogometni turnir na Soukbunaru, koji se održava u znak sjećanja na 108 šehida i poginulih pripadnika Armije RBiH sa Soukbunara.
02.05.2021.
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar delegacije Općine i boračkih udruženja, koje je predvodio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, su u nedjelju 2. maja 2021. godine obišli spomen-obilježja, položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata.
02.05.2021.
Načelnik Mandić čestitao Vaskrs
Načelnik Općine Centar uputio iskrene čestitke pravoslavnim vjernicima povodom Vaskrsa
02.05.2021.
Čestitka Općinskog vijeća Centar pravoslavnim vjernicima povodom Vaskrsa
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem, u ime svih vijećnica i vijećnika uputili su svim pravoslavnim vjernicima iskrene čestitke povodom Vaskrsa.
02.05.2021.
U ponedjeljak 3. maja biće nastavljene aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar
Obilježavajući Dane Općine Centar od 2. do 9. maja 2021. godine, u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada tih dana ratne 1992. godine, u ponedjeljak 3. maja planirane su sljedeće aktivnosti na obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma u novijoj historiji ove općine.
01.05.2021.
Načelnik Mandić i direktorica Buljubašić potpisali ugovor
FK Sarajevu predato upravljanje nad stadionom u narednih 30 godina
U prostorijama Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ danas su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić potpisali ugovor prema kojem se FK Sarajevo na period od 30 godina daje upravljanje nad ovim stadionom.