PRIPREME ZA OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR

Održan drugi sastanak Organizacionog odbora

Danas je u Općini Centar održan drugi sastanak Organizacionog odbora za realizaciju programa aktivnosti obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja 2023. godine.

Članovi odbora su usaglasili planirani  program aktivnosti i manifestacija sa programom aktivnosti Dana Kantona Sarajevo koji traju od 2. do 9. maja. Usaglašeni su termini polaganja cvijeća na šehidsko mezarje Kovači, spomen-obilježja i gradska groblja gdje će položiti cvijeće i na dostojanstven način odati dužnu počast svim šehidima i poginulim borcima iz dva protekla rata, kao i civilnim žrtvama rata. Također je usaglašen protokol da sva planirana dešavanja za 5. maj ispred Aria centra na Trgu djece Sarajeva budu pomjerena za naredne dane, zbog održavanja manifestacije Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.

 

Održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća Centar planirano je 5. maja, a pored prigodnog kulturno-umjetničkog programa na sjednici će biti dodijeljena i ovogodišnja općinska priznanja, kao i novčane pomoći porodicama pripadnika boračke populacije.

 

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, istog dana na Soukbunaru će biti obilježen Dan odreda Soukbunar. Pripadnici odreda, kao i delegacija Općine položit će cvijeće na spomen obilježje. Također je planirano održavanje malonogometnog turnira na sportskom igralištu Bosut na kome će učestvovati veterani ovog odreda i djeca. 

 

Za obilježavanje Dana mladih Općine Centar - 8. maja, Komisija Općinskog vijeća za mlade u saradnji sa upravom Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ je pripremila zanimljiv i bogat program za sve uzraste posebno za mlade. 

 

Za sajamsko-izložbeni segment manifestacije te održavanje radionica su zaduženi „Old Timer klub Sarajevo“ Udruženje građana „Urban Management“, Udruženje ekologa „Arboretum-botanička bašta“, Udruženje „Auto 4x4 Klub“ i Udruženje „Dio srca Sarajeva“.

 

Finalni program obilježavanja Dana Općine Centar će biti usvojen na narednom sastanku Organizacionog odbora, koji je zakazan za utorak 25. aprila 2023. godine.

 

U radu Odbora, osim predstavnika izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar, također učestvuju pripadnici boračkih udruženja iz Centra, te predstavnici javnih ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ i „Centar kulture i mladih“. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti